İstanbul'daki kuvvetli yağışlar barajları doldurdu mu?

Alibeyköy barajı
Alibeyköy barajı

Mevsim normalleri üzerinde seyreden havanın etkisiyle barajlardaki su seviyesinin düşmüş ve İstanbul için susuzluk alarmı verilmişti. İstanbul'da 2 gündür süren kuvvetli yağışlar barajlardaki su seviyesine olumlu etki ederek yükseltti. Barajlardaki su seviyesi geçtiğimiz kasım ayında yüzde 35'lere kadar gerilerken son yağışlarla birlikte yüzde 43,77 seviyesine çıktı. Fırtına ve sağanak yağış AKOM'dan gelen bilgilere göre devam edecek.

İstanbul'da şiddetli yağış devam ediyor. Kentte iki gün içinde metrekareye ortalama 100 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağışlar son dönemde su seviyelerindeki düşüşle gündeme gelen barajları olumlu etkiledi.

2019'un kasım ayında yüzde 35,74'e kadar düşen İstanbul barajlarındaki doluluk oranı İSKİ verilerine göre yüzde 43,77'ye yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu oran 86,07'ydı.

Barajlardaki aylık doluluk oranları grafiği
Barajlardaki aylık doluluk oranları grafiği

İBB barajlardaki doluluk oranını duyurdu

Konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, şunları kaydetti:

"İSKİ verilerine göre son yağışlarla beraber İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı %43,77'ye ulaşmıştır. 6 Ocak tarihinde İstanbul'a verilen su miktarı 2 milyon 683 bin 961 m³'tür. AKOM verilerine göre de fırtınalı ve yağışlı hava bugün de devam edecek."

İSKİ verilerine göre son 15 gündeki doluluk oranı
İSKİ verilerine göre son 15 gündeki doluluk oranı

Kasım ayında dibi gördü

Mart 2019'da yüzde 93,32 olan su seviyesi, ağustosta yüzde 63,37'ye düşmüştü. Kurak geçen sonbaharın etkisiyle de kasım ayı ortalaması yüzde 35,74 olmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >