İstanbullular dikkat: Beklenen kar yola çıktı

İstanbul'da beklenen kar yağışı yola çıktı. TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı etkili oluyor.

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde gece devam eden sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle TEM ve D-100 Karayolu'nun kenarlarındaki yeşil alanlar beyaza büründü. 900 rakımlı Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.


Bolu Dağı'nda gece saatlerinde etkili olan sağanak yağmur sabaha karşı kara dönüştü.Güzergahlarla kar küreme ve tuzlama çalışması yapan karayolları ekipleri, sürücüleri ışıklı tabelalarla kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise sürücülerden kar yağışına karşı dikkatli olmalarını, araçlarında kış lastiği olmayan sürücülerin yola çıkmamasını, hatalı sollama, yakın takip ve aşırı hız yapmadan yollarına devam etmelerini istedi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İstanbul'da şehir merkezinde yağış, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da gün içinde yağış etkili olacak. Öte yandan kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur etkisini gösterecek. Yağış, saat 18.00-19.00 saatlerine kadar etkisini sürdürecek. Saatteki hızı 30-50 kilometreye ulaşan rüzgarın beklendiği kentte, hava sıcaklığı en yüksek 8 en düşük 4 derece olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >