İstanbullulara 'sağanak' uyarısı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun çeşitli bölgeleri için sağanak yağmur uyarısında bulundu. Marmara Bölgesi'ni İstanbul’un doğusundan etkisi altına almaya başlayacağı tahmin edilen yağış konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bugün gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağışlar İstanbul’un doğusundan başlayacak ve tüm bölgeyi bugün aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkisi altına alacak.

Yurdun batısında sağanak etkili olacak

  • Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale ile İzmir'in kuzey kesimleri dışında ülke genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar hangi bölgelerde etkili olacak?

Yağışların Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Sivas, Bingöl, Muş, Ordu çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2), Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm/m2) olması bekleniyor.

Marmara Bölgesi genelinin, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü kuvvetli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu olması beklenen bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği öngörülüyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerinden orta, zaman zaman kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >