İstanbul'u kana bulayacaklardı: İstenen ceza belli oldu

Otogarda bomba ile yakalanan 3 kişinin görüntüleri
Otogarda bomba ile yakalanan 3 kişinin görüntüleri

İstanbul'da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 5 kilogram plastik patlayıcıyla yakalanan 3 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı. PKK'lı teröristlerin bombalarını 100 dolar karşılığı taşıyan 3 kişinin 4 yıldan 39,5 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 28 Nisan'da, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda tavırlarından şüphelendiği 2 kişiyi durdurmak istemiş Ramazan Arslan elindeki çantayı yol kenarındaki araç altına atıp kaçmaya başlamıştı. Çantadan 5 kilogram plastik patlayıcı çıkmıştı.

Kovalamaca sonucu Ramazan Arslan ve arkadaşı İbrahim Zal yakalmıştı. Çantayı bu kişilerden alacak olan Yaşar Samur ise teslim oldu.

Bombaları 100 dolara taşımışlar

3 kişi hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcı, 100 dolar karşılığında bombaları taşıyan sanıkların örgüt bağlantısının tespit edilemediğini ifade etti.

3 sanığa 4 yıldan 39 yıla kadar hapis talebi

Çantada bomba olduğunu televizyondan öğrendiğini öne süren kuryeler Arslan ve Zal'ın 8'er yıla kadar, Yaşar Samur'un ise örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten 39 yıla kadar hapsi istendi. İddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >