İsveç'te esrarengiz su altı kalıntıları bulundu

İsveç'in güneyinde, Baltık denizi açıklarında bulunan kalıntılar çözülmeyi bekleyen gizemler barındırıyor.

Daha önce hiç görülmemiş yazıtlarla kaplı olan bu tarihi eserler, uzmanlara göre; bölgedeki insanların refah içinde yaşadığına ve bir 'Taş Devri Atlantis'i kurduklarına kanıt oluşturabilir. İsveç'teki Lund Üniversitesinde görev yapan araştırmacılar tarafından yapılan keşfin sonuçları üniversitenin yayın organı Quaternary International dergisinde yayımlandı. Uzmanlar göre bu sıra dışı kalıntıların Baltık Denizi'ndeki Hanö Körfezi'nin 20 metre derinliğinde bulundu.




​Atlantis mi yoksa?

                                    
                                    Baltık Denizi'nde bulunan kalıntıların yaklaşık 9 bin yıl önceye ait olması akıllara kayıp kıta Atlantis efsanesini getiriyor. Platon, Atlantis'i “Herkül Sütunları'nın ötesinde” yer alan, Batı Avrupa ve Afrika'nın birçok kısmını fetheden ve Solon'un zamanından 9 bin yıl önce (yaklaşık M.Ö. 9500) Atina'yı fethetmeye çalışan, ancak başarılı olamayıp bir gecede okyanusa batan bir uygarlık olarak niteliyor. Refah içinde yaşadıkları ve teknolojik olarak ileri bir seviyede oldukları iddiası birçok tarihi kayıtta geçen Atlantis efsanesinin gerçekten var olup olmadığı hiç bir zaman kanıtlanamadı ve kalıntıları bulunamadı.


Kaynak: Bilimpro
​Atlantis mi yoksa? Baltık Denizi'nde bulunan kalıntıların yaklaşık 9 bin yıl önceye ait olması akıllara kayıp kıta Atlantis efsanesini getiriyor. Platon, Atlantis'i “Herkül Sütunları'nın ötesinde” yer alan, Batı Avrupa ve Afrika'nın birçok kısmını fetheden ve Solon'un zamanından 9 bin yıl önce (yaklaşık M.Ö. 9500) Atina'yı fethetmeye çalışan, ancak başarılı olamayıp bir gecede okyanusa batan bir uygarlık olarak niteliyor. Refah içinde yaşadıkları ve teknolojik olarak ileri bir seviyede oldukları iddiası birçok tarihi kayıtta geçen Atlantis efsanesinin gerçekten var olup olmadığı hiç bir zaman kanıtlanamadı ve kalıntıları bulunamadı. Kaynak: Bilimpro
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >