İtalya’daki köprü faciasından kıl payı kurtulan kamyon şoförü konuştu

İtalya önceki gün Cenova kentinde yaşanan 39 kişinin hayatını kaybettiği köprü faciasının yaralarını sarıyor.
İtalya önceki gün Cenova kentinde yaşanan 39 kişinin hayatını kaybettiği köprü faciasının yaralarını sarıyor.

İtalya önceki gün Cenova kentinde yaşanan 39 kişinin hayatını kaybettiği köprü faciasının yaralarını sarıyor. Faciada 45 metre yüksekliğindeki köprü üzerinde bulunan 30 ila 35 araç ile 3 ağır tonajlı araç enkaz altında kalırken son anda frene basarak yıkılan Morandi Köprüsü’yle birlikte aşağı düşmekten kurtulan kamyonetin sürücüsü yaşadıklarını anlattı.

İtalya, önceki gün 39 kişinin hayatını kaybettiği, 12’si ağır 16 kişi yaralandığı köprü faciasının yaralarını sarıyor. Köprünün ayakta kalan kısımlarının çökme ihtimaline karşı bölgede 432 kişi tahliye edildi. Cenova Belediyesi, facianın ardından iki gün yas ilan etti.

İtalyan medyası faciadan kıl payı kurtulan yeşil kamyonun şoförünün peşine düştü. Adı ‘Luigi’ olarak açıklanan 37 yaşındaki kamyonetin sürücüsü, son anda frene basarak yıkılan Morandi Köprüsü’yle birlikte aşağı düşmekten kurtuldu.

Faciadan son anda kurtulan kamyonetin sürücüsü yaşadıklarını anlattı.
Faciadan son anda kurtulan kamyonetin sürücüsü yaşadıklarını anlattı.

Luigi kendisini sollayan bir aracın ve önündeki aracın köprüyle birlikte aşağıya uçtuğunu anlattı. Köprünün gözlerinin önünde yıkıldığını anlatan Luigi, yaşadığı şokla önce kendini kamyondan dışarı atmış. Daha sonra kamyona geri binen şaşkın adam, ters istikamete doğru tam gaz sürmeye başlamış.

Kamyon sürücüsü Luigi, yaşanan faciaya ilişkin, "Önümdeki ve beni sollayan bir araç köprüyle birlikte yüzlerce metre aşağı uçtu. Şanslıyım ki takip mesafesini koruyordum”

İtalya’da Seri A takımlarından Cagliari’de forma giymiş eski milli kaleci Davide Capello’nun (33) da faciadan kurtulduğu ortaya çıktı. Aracının 30 metreden düştüğünü ve sütunlar arasında bir boşlukta durduğunu söyleyen Capello, “Dışarı çıkabildim. Aracım nasıl parçalanmadı bilmiyorum. Film sahnesi gibiydi, kıyamet gibiydi. Hayatta kalmam bir mucize. Bir çizik bile yok”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >