İtfaiye bu sefer söndürmeye değil yakmaya gitti!

Bu sefer yaktılar!
Bu sefer yaktılar!

Çanakkale'de sokak hayvanlarıyla birlikte yaşayan 81 yaşındaki Zafer Yiğit, sobayı yakamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Yardım isteğine duyarsız kalmayan itfaiye ekipleri yaşlı adamın sobasını yakarak bundan sonra nasıl yakması gerektiğini öğretti.

Sokak hayvanlarıyla birlikte yaşayan yaşlı adam sobasını yakamayınca ilginç bir yola başvurdu. Çanakkale’de yaşayan 81 yaşındaki Zafer Yiğit, sobasını yakamayınca itfaiyeden yardım istedi. Yangını söndüren kişiler olarak bilinen itfaiye ekipleri, bu kez soba yaktı.

İtfaiye ekipleri yaşlı adamın sobasını yaktı.
İtfaiye ekipleri yaşlı adamın sobasını yaktı.

Çanakkale’de merkeze bağlı Güzelyalı köyünde yaşayan 81 yaşındaki Zafer Yiğit, kedi ve köpekleriyle birlikte yaşadığı evinde üşüyünce sobasını yakmak istedi. Sobayı yakamayan yaşlı adam ilginç bir yola başvurdu. İtfaiyeyi arayarak yardım isteyen Yiğit'in yardım çağrısına duyarsız kalmayan itfaiye ekipleri hemen eve giderek yaşlı adamın sobasını yaktı, yaşlı adama sobasını nasıl yakacağını da öğretti.

"Çok iyi oldu"

Birçok kedi ve köpekle birlikte yaşayan Zafer Yiğit, "İyi ki söylemişim. Ben baca tıkalı diye düşünüyordum. Sonra itfaiyeci arkadaşlar geldiler. Kontrol edelim dediler, baca tıkalı mı değil mi diye. Soba da bir uğraştılar hafifçe. Tütmedi ben tüter zannediyordum. Şimdi onlar gider duman içinde kalacağız diye düşündüm. Meğer ki ben yakmasını bilmiyormuşum. Sağolsun itfaiyeci arkadaşlar bu işi de bana öğrettiler. Çok iyi oldu" dedi.

Sobayı yakamayınca ilginç bir yola başvurdu.
Sobayı yakamayınca ilginç bir yola başvurdu.


İtfaiye ekiplerini tekrar görmek istediğini ifade eden Yiğit, "Çok mutlu oldum. Ne kadar mutluyum, ne kadar güzel hem de. Benim için biraz zor oluyor bacağım kırıldı da. Tedavi oluyorum yarın öbür gün geçer inşallah. Yaşlı kemiği biraz kolay geçmez. Çok memnunum. İnşallah bir bahane buluruz da tekrar görürüz arkadaşları" diye konuştu.


İtfaiye ekipleri yaşlı adama sobayı nasıl yakacağı konusunda bilgiler verdi.
İtfaiye ekipleri yaşlı adama sobayı nasıl yakacağı konusunda bilgiler verdi.


"Mühim olan insansa, insan hayatıysa biz tabii ki onları mağdur etmeyiz"
Çanakkale İtfaiye Müdürü Olcay Runa, "Şimdi o gün başkanlıktan bir telefon geldi. Özel kalemden. Dediler ki böyle bir talep var, onlar da ilk defa böyle bir talep gelince bana bildirdiler. ’Ne yapabiliriz’ diye. Yaşlı bir amcamız var, kimsesi yok, sobasını yakamıyormuş ne yapabiliriz diye. Ben de dedim ki espri ile ’hep dedim söndürmeyeceğiz, yakarız.’ Mühim olan insansa, insan hayatıysa biz tabii ki onları mağdur etmeyiz dedik." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >