İzmir'de açık hava sinema keyfi başlıyor

İzmir'de açık hava sinema keyfi başlıyor
İzmir'de açık hava sinema keyfi başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği açık hava yaz sinemaları, dört ünlü Türk yönetmenin son filmlerini perdeye taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği açık hava yaz sinemaları, dört ünlü Türk yönetmenin son filmlerini perdeye taşıyor. Kültürpark Uzun Havuz’daki ilk film, 10 Temmuz’da gösterime girecek olan "Kelebekler" filmi olacak.

Kelebekler filmi
Kelebekler filmi


Nostaljik yaz geceleri akşamında Tolga Karaçelik’in ödüllü filmi 'Kelebekler'in yanı sıra Ali Atay’ın 'Ölümlü Dünya', Ümit Ünal’ın 'Sofra Sırları' ve Seren Yüce’nin 'Rüzgarda Salınan Nilüfer' filmleri İzmirlilerle buluşacak. Gösterimlerden önce, sinema yazarı Vecdi Sayar, filmlerin sanatçıları ile söyleşiler yapacak. Söyleşiler 20.30’da, filmler ise 21.00’de başlayacak. Kültürpark Uzun Havuz’da gösterilecek filmler ücretsiz olacak.

Komedi ve aksiyon bir arada

Ölümlü Dünya filmi
Ölümlü Dünya filmi

“Leyla ile Mecnun” dizisinde oynadığı Mecnun karakteriyle ününü arttıran, “Sen Aydınlatırsın Geceyi” ve “Ayla” filmlerindeki başarılı oyunculuğu ile adını dünya sinemasında da duyuran oyuncu Ali Atay’ın, “Limonata”nın ardından çektiği ikinci filmi olma özelliği taşıyan “Ölümlü Dünya”, tüm fertleri kiralık katil olarak çalışan bir ailenin öyküsünü anlatan bir aksiyon-komedi projesi. Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Feyyaz Yiğit Çakmak, Mehmet Özgür, Doğu Demirkol, Meltem Kaptan ve Özgür Emre Yıldırım’dan oluşan geniş bir oyuncu kadrosuna sahip film, 17 Temmuz’da Kültürpark Uzun Havuz önünde sinemaseverler ile bir araya gelecek.

İzmirli yönetmenden ödüllü film: Sofra Sırları

Sofra Sırları filmi
Sofra Sırları filmi

Erkek egemen bir toplumda başkaldıran bir kadının dünyasını anlatan Ümit Ünal’ın “Sofra Sırları”, sinemamızda ‘kara mizah’ın en başarılı örnekleri arasında yer alıyor. Popüler kültürün biçimlendirdiği bireyleri ve iki yüzlülüğün egemen olduğu değerleri ile taşranın resmini çizen film, kadın özgürlüğü konusunda güçlü bir mesaj içeren bir polisiye olarak da değerlendiriliyor.

2018 İstanbul Film Festivali’nde En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Demet Evgar), En İyi Kurgu ödüllerini, Malatya Film Festivali’nde de İzleyici Ödülü’nü kazanan “Sofra Sırları”nın İzmirli senarist-yönetmeni Ümit Ünal ve oyuncu Elif Andaç Çam, Kültürpark söyleşilerinin konukları arasında yer alacak. Sofra Sırları, 24 Temmuz’da gösterilecek.

Rüzgarda Salınan Nilüfer

Rüzgarda Salınan Nilüfer filmi
Rüzgarda Salınan Nilüfer filmi

“Çoğunluk” adlı ilk filminde, orta sınıftan insanların çaresizliğini anlatan genç senarist-yönetmen Seren Yüce’nin kamerasını üst orta sınıfa yönelttiği ve mizah duygusunun eksik olmadığı bir bakışla burjuva sınıfını eleştirdiği “Rüzgarda Salınan Nilüfer”, 31 Temmuz’da Kültürpark Yaz Sineması’nın son gösterisi olacak. Filmiyle Montreal Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü kazanan Seren Yüce ve 2017 Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde Yardımcı Rolde En Başarılı Kadın Oyuncu seçilen Tülay Günal, gerçekleştirecek söyleşiye katılarak izleyicilerin sorularını da yanıtlayacak.

Etkinliğin resmi afişi
Etkinliğin resmi afişi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >