İzmir'de aşırı yağışın ardından deniz taştı: İki kişi hayatını kaybetti

İzmir'de 4 gündür şiddetli yağmur devam ediyor
İzmir'de 4 gündür şiddetli yağmur devam ediyor

İzmir'de 4 gündür aralıklarla devam eden yağışlar gece yarısı etkisini artırınca bazı bölgelerde sele neden oldu. Menderes ilçesinde dereden geçmeye çalışan hafif ticari aracın sel sularına kapılması sonucu ise araçtaki 5 kişiden ikisi kayboldu. Olay yerinde arama kurtarma çalışması başlatan ekipler, kayıp iki kişinin de cansız bedenine ulaştı.

İzmir'de 4 gündür aralıklarla devam eden ve bu gece etkisini iyice artıran yağmurun ardından Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi'nde deniz taştı.

Sahil bandındaki sitelerin bahçeleri deniz suyuyla dolarken, sitelerin otoparkında ve yol kenarında park halindeki araçlar da su altında kaldı.

Menderes ilçesinde sel sularına kapılan araçtaki iki kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Siren sesi çalarak uyandırdılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri siren sesi çalarak vatandaşları araçlarını kurtarması için uyardı.

Siren sesiyle birlikte çok sayıda kişi araçlarına koşup oluşabilecek zararın önüne geçmeye çalıştı.

Bazı vatandaşlar belediyeye tepki gösterirken, birçok kişi su altında kalan aracını çalıştıramadığı için çekici yardımıyla kurtarmaya çalıştı.

İki kişi sel sularına kapılıp kayboldu
İki kişi sel sularına kapılıp kayboldu

Site sakinleri isyan etti

Daha önce de bir çok sefer aynı olayın yaşanması sebebiyle, önlem almadığı gerekçesiyle Karşıyaka Belediyesine isyan eden bir vatandaş açıklamada bulundu.

Belediyeye tepki gösteren site sakini, "Bu benim üçüncü arabam ve yaşadığım dördüncü enkaz bu. Öyle ahlaksız insanlar ki, şuradaki rantı görüyorsunuz. Burada oturan insanların bir çoğu zamanında ev almış, bir çoğu emekli. Görüyorsunuz şu arabanın halini. İmkanları kısıtlı olan insanlara şu pandemi döneminde bunu yaşattılar. Bu saatte haber veriliyor bize, su bastıktan sonra. Ben bu olayı 4 seferdir yaşıyorum. Hiçbir önlem aldıkları yok, hepsi yalan. Şimdi orayı birilerine peşkeş çekmişler. Bu insanlarımızın kaderi bu" diye konuştu.

İtfaiye siren sesi çalarak vatandaşları uyandırdı
İtfaiye siren sesi çalarak vatandaşları uyandırdı

Kayıp iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Öte yandan İzmir'in Menderes ilçesinde dereden geçmeye çalışan hafif ticari aracın sel sularına kapılması sonucu araçtaki 5 kişiden ikisi kayboldu. Kayıp iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Araçtan kurtulanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen çok sayıda ekip arama kurtarma çalışması başlatıldı. Araç olay yerinden yaklaşık 800 metre uzaklıkta bulunurken, şartların zorlaşması üzerine ekipler aramaya ara verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >