İzmir'de deprem: Art arda sallandı

Arşiv
Arşiv

İzmir'in Menderes ilçesinde art arda iki deprem meydana geldi. İlk olarak 14.14'te 4,3 ile sarsılan bölgede, 14.18'de 4,2 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Bu iki depremin ardından saat 14:25'te bölgede 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgiye göre Kuşadası Körfezi'nde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir ve Aydın gibi illerde de hissedilirken yerin 16 kilometre derinliğinde gerçekleşti. AFAD ise depremin merkez üssünü İzmir Menderes olarak duyururken şiddetini 4.3 olarak paylaştı.

Kandilli verilerine göre Kuşadası'nda saat 14.14 ve 14.18'de, 4.0 ile 4.1 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem meydana geldi. Her iki depremin merkez üssünün de Kuşadası Körfezi olduğu belirlendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin merkez üssünü İzmir Menderes olarak duyurdu. AFAD'a

göre depremin şiddeti ise 4.3 olarak gerçekleşti.

Bu iki depremin ardından saat 14:25'te bölgede 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

"Büyük deprem sonrası faylar enerji yüklendi"

Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından açıklama yaptı. Görür, "Kısa bir süre önce İzmir yarımadasında, muhtemelen Tuzla fay zonu ile ilgili büyüklüğü 4’e varan depremler oluyor. Hatırlarsanız, İzmir depreminden sonra yarımadadaki fayların belli ölçüde yüklenmiş olabileceğini belirtmiştim. Tahminim bu depremler böyle bir olayın sonucu" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >