İzmir'de maske takmak zorunlu hale geldi

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde maske takma zorunluluğu yaygınlaştı. Son olarak İzmir kent genelinde de koronavirüsle mücadele kapsamında maske takmak zorunlu hale getirildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüsle mücadele kapsamında aldıkları karar doğrultusunda il genelinde maske takmanın zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle İzmir Valisi olarak atanan ve 18 Haziran'da göreve başlayan Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Pandemi Kurulu'nun, başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdiğini belirtti.

Köşger, açıklamasında, "Tüm katılımcıların mutabakatıyla aldığımız ilk kararla İzmir'de il genelinde maske takmak zorunlu oldu" dedi.

Maske takmayanlara 900 lira ceza

  • Koronavirüs (COVID-19) tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine 18 Haziran'da talimat gönderen Bakanlık, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.
  • Yurt genelinde maske takma zorunluluğuna uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >