İzmir'deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor
Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

İzmir’in Urla ilçesinde, dün çıkan orman yangını ile ilgili jandarma tarafından yapılan soruşturmada konuyla alakalı bir şüpheli gözaltına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangının 22 saatte kontrol altına alındığını açıkladı.

İzmir'in Urla ilçesinde, dün öğlen saatlerinde Yağcılar mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Kısa sürede büyüyen yangına üç helikopter, 10 arazöz ve bu yıl ilk kez kiralanan jet motorlu amfibik yangın söndürme uçağıyla müdahalede edildi.


Yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. “Ateş kartalı” lakaplı jet motorlu amfibik yangın söndürme uçağının da aktif rol oynadığı yangında yaklaşık iki hektarlık alanın küle döndüğü ifade edilmişti.

"Yangın 22 saatte kontrol altına alındı"

Bakan Bekir Pakdemirli, Ege'deki orman yangınları ile ilgili son durumu değerlendirdi. bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Menderes’teki orman yangını 22 saatte kontrol altına aldık. Başlangıç noktasında yiyecek, içecek materyali bulunmuş. Yani bunun yiyecek, içecek maksatlı gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor. Olayla ilgili bir gözaltımız var.

Mangala tedbir geliyor

Son günlerde çıkan yangınların 3’te biri anız temizliğinden kaynaklı. Çatalca ve Kemalpaşa yangınlarının sabotaj ihtimali var.

İçişleri Bakanlığı ile görüştük mangala tedbir alınacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >