Japonya internette virüs paylaşan 13 yaşındaki çocuğa acımadı

Arşiv
Arşiv

Japonya'da 13 yaşındaki öğrencinin internette virüs paylaştığı için gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltında tutulan öğrenci, kendisiyle yapılan sorguda söz konusu paylaşımı 'eğlenceli olduğu için' paylaştığını açıkladı.

Japonya'nın Aichi bölgesinde bulunan Kariya-shi'de ortaokul öğrencisi olan 13 yaşındaki çocuk, Hyogo emniyetine bağlı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çocuğun gözaltına alınmasının nedeni olarak ise 'internette yasa dışı program paylaşımı' olduğu belirtildi.

  • Polisin 'yasa dışı program' olarak tanımladığı şey ise kullanıcıların bilgisayarlarında sonsuza dek uyarı pencereleri açılmasını sağlayan kötü amaçlı bir JavaScript programı. Söz konusu virüs bağlantısını internette paylaştıktan sonra polis tarafından takibe alınan çocuğun, 4 Mart tarihinden bu yana gözaltında tutulduğu öğrenildi.

‘Eğlenceli olduğu için’ paylaşmış

Ortaokul öğrencisinin suçu ise, 'yasadışı bir programın elektronik kaydını yaymak' olduğu belirtildi. Gözaltında tutulan öğrenci ise, kendisiyle yapılan sorguda söz konusu paylaşımı 'eğlenceli olduğu için' paylaştığını açıkladı.

Bunun yanında, aynı virüsü paylaştığı tespit edilen iki kişinin daha polis tarafından evleri basılarak gözaltına alındıkları öğrenildi.

Gözaltına alınanların ise Yamaguchi bölgesinden 39 yaşındaki işsiz bir adam ve Kagoshima'da yaşayan 47 yaşındaki eski bir inşaat işçisi olduğu öğrenildi; ancak,polisin gözaltına aldığı isimler virüsü yazmaktan değil, yaymaktan ötürü gözaltına alındılar.

Bu durum da, çok sayıda internet kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı.

Öte yandan, polisin elinde virüsü kimin yazdığına ilişkin herhangi bilgi de bulunmadığı öğrenildi.

Olayın sosyal medyada yayılmasıyla birlikte çok sayıda kullanıcı, 'bilgisiz' olarak nitelendirdikleri polise söz konusu virüsle ilgili bilgi vermeye başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >