Japonya tarihinin en kötü kuş gribi salgınıyla mücadele ediyor

Arşiv
Arşiv

Japonya'da kayıt altına alınan en kötü kuş gribi salgını çiftliklere yayılmaya devam ediyor. Ülkedeki 47 ilin yüzde 20'sinde kuş gribi vakasına rastlanırken hastalık taşıyan hayvanların sağlıklı olanlardan ayrılması uyarısında bulunuluyor.

Japonya’da ülke genelinde etkili olan kuş gribi salgınının, 47 eyaletin 10’unda etkili olduğu açıklandı.

Kuş gribi çıkan bir çiftlikte çalışan Japon yetkililer, 5 Kasım 2020
Kuş gribi çıkan bir çiftlikte çalışan Japon yetkililer, 5 Kasım 2020

Salgın yüzünden, bu ülkede itlaf edilen kümes hayvanı sayısı 3 milyonu geçerken, içinde Almanya'nın da bulunduğu 7 ülkeden yapılan kümes hayvanı ürünü ithalatına yasak getirildi.

Tarım Bakanlığı, son olarak ülkenin kuzeybatısında yer alan Shiga eyaletinin Higashiomi kentindeki bir çiftlikteki yumurta fabrikasında kuş gribi vakası görülmesi üzerine buradaki yaklaşık 11 bin kümes hayvanın itlaf edildiğini duyurdu.

Euronews'ün aktardığına göre, Bakanlık salgının geçen ay ilk kez görüldüğü Kagawa bölgesinde de yine kuş gribi vakalarına rastlandığı uyarısında bulundu.

  • Japonya'da yaklaşık 138 milyon kümes hayvanı olduğu tahmin ediliyor.

FAO uyardı

Bu arada Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Japonya ve komşusu Güney Kore’de rastlanan kuş gribi vakalarının, dünyada ciddi hastalık bulaştıran türlerden biri olduğu uyarısında bulundu.

FAO, Avrupa ve Asya’dan sonra Afrika ülkelerini de olası kuş gribi salgınına karşı uyardı ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >