Japonya'da öğrencilerin intiharlarını önlemek için yapay zekâ kullanılıyor

Yapay zekâ
Yapay zekâ

Yapay zekâ artık her alanda aktif olarak tercih ediliyor. Japonya da son yıllarda artan öğrenci intiharlarını araştırmak için çözümü yapay zekâda buluyor.

Yapay zekâ hayatımızın her alanında bize eşlik ediyor. Sesli asistanlar ve akıllı hoparlörler işin en basit kısmı. Bu teknoloji sayesinde sağlık alanında önemli tespitler yapılabildiği gibi hastalık teşhisi de kolaylaşıyor. Yapay zekâ konusundaki çalışmalara son örnek ise Japonya'nın en büyük ve önemli şehirlerinden biri olan Otsu'da gerçekleşiyor.

Öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişki ebeveynler tarafından hayli merak ediliyor. Yapay zekâ da tam olarak bu noktada kullanılmaya başlanıyor. Öğretmenlerin baskıları ya da tutumları karşı bunalıma giren ve intihar eden öğrencilerin haberleriyle sık sık karşılaşıyoruz. İşte yeni bilgiler, Japonya'da bu konu hakkında önemli gelişmeler yaşanacağını gösteriyor.

Ülke genelinde bu tip olayların yaşanması aslında ebeveyn ve öğretmenlerin canını sıktığı gibi öğrencileri de zor durumda bırakıyor. Dolayısıyla kapsamlı bir araştırma büyük önem taşıyor.

Yapay zekâyla veriler işlenerek kısa zamanda bir sonuç elde edilebiliyor.
Yapay zekâyla veriler işlenerek kısa zamanda bir sonuç elde edilebiliyor.

Yapay zekâ olayları nasıl çözecek?

En çok merak edilen detaylardan biri bu. Ama aslında yapay zekâ için çok büyük dert değil. Şu ana kadar yaşanmış olaylar yapay zekâya veri olarak aktarıldığında aslında belli bir sonuç da ortaya çıkmış oluyor. Tabii ne kadar fazla veri girişi olursa yapay zekâ sonuca daha net varabiliyor. Toplamda 9 bine varan farklı olayın inceleneceği de bilgiler arasında.

Yapay zekâ bu noktada ne sağlıyor?

Yapay zekânın en önemli çıkış noktası hız. Çünkü 9 bin benzer olayı bir soruşturma ekibinin incelemesi hem uzun zaman alır hem de gözden kaçan detaylar olabilir. Fakat inceleme işlemi yapay zekâ tarafından yapıldığında bu tip durumların meydana gelmesi imkansız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >