'Jel' patladı anne ve kızı yandı

Patlayan Jel
Patlayan Jel

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde çayı ısıtmak için kullanılan jel yakıtın alevlenmesi sonucu yanan anne ve kızı tedavi altına alındı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bayram sabahı kahvaltı sofrasında, çayı ısıtmaya yarayan jel yakıtın alevlenmesi sonucu vücutlarında yanıklar oluşan anne ve kızı tedavi altına alındı. 33 yaşındaki anne, "Jel bir an önce yasaklansın, başkaları yanmasın" dedi.


Olay, yaklaşık bir hafta önce Kurban Bayramı arefe sabahı Gölcük İhasaniye Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evinin mutfağında kahvaltı hazırlayan Havva Uzuner (33), kızı Zehra Uzuner (17) ile birlikte mutfakta bulunan masaya oturdu. Kahvaltı masası üzerindeki çayın soğumaması için alt tarafına "Osmanlı ateşi" diye bilinen seyyar Osmanlı ocağı koyan anne kız, ocağın içerisindeki jelin bittiğini fark etti. Jel yakıtı doldurmak için uzanan Havva Uzuner, çakmakla jeli yakmak isterken bir anda jel kutusu patladı.

Patlamanın şiddetiyle yanar haldeki jel parçaları anne kızın üzerine sıçradı. Patlayan jelin Zehra Uzuner’in elindeki jel bidonuna da sıçraması sonucu büyüyen alevler anne ve kızının vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşturdu


"Bir an önce jel yasaklansın, başkaları yanmasın"
Kendilerini söndürdükten sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldıklarını anlatan anne Uzuner, "İlk Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırdılar. Oradan da Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk olduk, yoğun bakım ünitesinde yattık. Son olarak da bu özel hastaneye geldik. Şu anda durumumuz iyiye gidiyor. Boynumdaki yanık daha ağır, deri nakli gerekiyor. Biz yandık, başka aileler yanmasın. Bu jeli piyasadan kaldırsınlar. Biz ilk değilmişiz. Bizim tedavi gördüğümüz hastanede bir küçük kız da bu jelden yanmış. Normalde yanarken bile patlıyormuş. Öyle bir patladı ki mutfaktaki bulaşık makinesinin bile kapağını deldi geçti" diye konuştu.
"Jeli dökerken birden patladı, yüzüm tutuştu"
Jel ile yanarak kollarından yaralanan Zehra Uzuner ise, "Annemle birlikte çay içecektik. Elimdeydi jel. Ben dökerken annem çakmakla yakmaya çalışınca bidon birden alev aldı. Benim yüzüm alev alınca banyoya koşturdum. Ben kendimi söndürdüm ama annem badisini çıkarırken boğazları tutuştu. Salonda oradan oraya koşturdu kendini söndürmek için" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >