Joker'in devamı mı geliyor?

Joker filminin devamı gelebilir.
Joker filminin devamı gelebilir.

Joker, geçtiğimiz ayın en başarılı yapımlarından birisi oldu.

Başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı film gişe başarısının yanında toplumsal hareketlere de konu oldu.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan protestolarda, simgesel olarak kullanılmaya başlanan yapımın devamı gelebilir.

Başrol oyuncusu Phoenix'in,''Daha keşfedilecek çok şey var'' diyerek filmin devamını istediği belirtildi.

Bir yıl boyunca sinema sektörünün gündeminden düşmeyen Joker, 4 Ekim itibariyle vizyona girdi. Vizyona girdiği andan beri de ortalığı kasıp kavurmayı başardı. Dünya çapında, gişe başarısıyla 740 milyon dolara ulaştı. Üstelik bu rakam sadece ABD'de 240 milyon dolar olarak belirlendi.

Şüphesiz filmin bu kadar başarılı olmasında başrolde yer alan Joaquin Phoenix'in payı büyük. Başarılı oyuncu bu başarısını daha da ileriye taşımayı planlayarak ve Joker'in devamının çekilmesini istiyor.

Hiç bir 'Kötü' senin kadar sevilmedi Joker

'Keşfedilecek çok şey var'

Joaquin Phoenix'in efsaneleştirdiği Joker filminin devamı gelir mi? Bu soruya herkesin 'keşke' diyeceğinden eminiz. Phoenix de böyle düşünmüş olmalı ki filmin devamını çekilmesini teklif etmiş.

  • Joaquin Phoenix tek bir filmin ötesinde "keşfedilecek daha çok şey olduğunu" söyleyerek, Joker'e devam filmi çekilmesini önerdi.

Devam fikri çekimlerden sonra ortaya çıktı

Joaquin Phoenix filmin yapım süresinde, ''Sanırım şundan korkuyordum; umursamadığınız, sizi motive etmeyen ya da heyecanlandırmayan bir şeyi tekrar tekrar yapmak zorunda kalmak. Bana çekici gelen şeylerden biri, ortada bir beklenti olmamasıydı. (Yeni filmler) yapmak için anlaşma imzalamadım. Tek seferlikti'' dedi.

Ancak Phoenix, filmin çekimlerine başlayınca, yönetmen Todd Phillips'e devam filmlerine dair fikrinin değişmeye başladığını söylemiş. Devam fikri bu süreçten sonra ortaya çıkmış.

Protestocular 'Joker' maskeleri takmaya başladı

Gişede yakaladığı başarı ile adından söz ettiren Joker filmi bazı ülkelerde yapılan 'protestoların' merkezinde yer almaya başladı. Dünya çapında protestocuların yüzlerini Joker gibi boyamaları veya popüler karakterin maskesini takmaları tartışmaların fitilini ateşledi.

Lübnan'daki protestocular, yüzlerini joker gibi boyamaya başladı.
Lübnan'daki protestocular, yüzlerini joker gibi boyamaya başladı.

Lübnan'da başlayan protestolar da yüzlerini Joker gibi boyayanlar göze çarpmaya başladı. Diğer yandan karakterin maskesini mücadelelerinde sembol olarak benimseyenler de vardı. Hong Kong'da Çin hükümetine karşı yapılan protestolarda ve Şili'deki gösterilerde takılan maskeler öne çıktı.

'Film Joker olmanın hikayesidir'

Joaquin Phoenix, filmin devamının çekilmesi ile fikrini yönetmen Todd Phillips'e ilettiğini belirtti. Phillips ise, ''Bir devam filmine dair çok fazla konuşmadık. Yalnızca eğer bir film yaparsak bu kadar çılgın olmayacağını söyleyebilirim.

Ayrıca, bu başlangıç hikayesinin irdelemeye değer olduğunu hissettim. Çünkü daha önce yapılmamıştı ve çizgi romanda bile resmi olarak bir başlangıcı yoktu. Bu yüzden, Scott Silver'la birlikte karmaşık ve girift bir 'Joker' versiyon yazdık, nasıl evrildiğini ve sonra nasıl kötüleştiğini işledik. Bu film bir Joker hikayesi değil de Joker olmanın hikayesidir" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >