Juncker öfkelendi: Rezilsiniz

​Juncker öfkelendi: Rezilsiniz
​Juncker öfkelendi: Rezilsiniz

AP'deki oturuma 30 üyenin katılmasına tepki gösteren AB Komisyonu Başkanı Juncker, parlamentoya yönelik "rezil" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu'nda Malta Başbakanı Joseph Muscat'ın yapacağı konuşmaya sadece 30 vekilin gelmesine tepki göstererek, "Gülünçsünüz" dedi.

Juncker, birliğin daha küçük üyelerine karşı daha saygılı olunması çağrısında bulundu.

"Bu konuşmada sadece 30 parlamento üyesinin bulunması, parlamentonun ciddi olmadığını gösteriyor" diyen Juncker, "Avrupa Parlamentosu gülünç, çok gülünç" ifadelerini kullandı.

"Sayın Başkan, biz rezil değiliz"

Juncker'in sözünü kesen AP Başkanı Antonio Tajani ise, "Sayın Başkan, biz rezil değiliz, lütfen farklı bir dil kullanın. Parlamentoyu eleştirebilirsiniz ama komisyon parlamentoyu değil, aksine parlamento komisyonu yönetir." ifadeleriyle Juncker'e karşılık verdi.

Bunun üzerine sesini daha da fazla yükselten Juncker, "Bir daha asla bu tür bir oturuma katılmayacağım. Parlamento komisyonu yönetir ama parlamento küçük üyelerin bile dönem başkanlığına saygı göstermelidir. Bu oturum gösteriyor ki parlamento bunu yapmıyor." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >