Kadın polis saldırgan tesisatçıyı Facebook'ta yakaladı

facebook kadın polis
facebook kadın polis

İstanbul'da Fatih'te bir kadının evine giren tesisatçı cinsel istismarda bulundu. Facebook'ta bulunan saldırganı kadın polisin tuzağı yakalattı.

İstanbul Fatih'te yaşayan Z.H., 26 Aralık 2016 günü saat 10.30 sıralarında evinde uyurken kapı zili çaldı. Kapıyı açtığında 1.5 ay önce klozetini tamir eden ve adını Zekeriya olarak bildiği tesisatçıyı gördü. Yan evde su sızıntısı olduğunu, kontrol için eve bakması gerektiğini söyledi. Bu sırada üst kattaki ev telefonu çaldı, genç kadın telefona yöneldiği sırada tesisatçı kadının peşinden içeri girdi. Tesisatçıya, 'Burada ne yapıyorsun?' diye seslenen kadının ağzını eliyle kapatan ve cebinden çıkardığı bıçağı boğazına dayayarak kulağını kesen adam, bir üst kata çıktı. Kadının kabloyla elleri bağlayan cani adam, kadına cinsel saldırıda bulundu. Z.H. direndi ve kablodan kurtuldu. Bağırmaya başlayan Z.H.'nin direnmesi üzerine tesisatçı kadına yönelik ahlaksız saldırısından vazgeçti. Kadını tehdit ederek, kimseye söylememesini isteyen tesisatçı, bunun üzerine evden ayrıldı.

KADIN POLİS, FACEBOOK'TAN ARKADAŞLIK TEKLİF EDİNCE KABUL ETTİ
Habertürk'ün haberine göre; Z.H. önce hastaneye sonra da karakola gitti. Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri, saldırganın isminin Zekeriya M. olduğu tespit etti ancak yasadışı yollardan ülkeye giriş sağladığı için adresini bulamadı. Güvenlik kamera görüntülerindeki kişiye benzeyen Facebook'ta bir profil bulundu. Kadın bir polis arkadaşlık teklif etti. Teklifi kabul eden M. günlerce konuşan polis memuruyla sohbeti Whatsapp üzerinden devam ettirdi. Kadın polis, Zekeriya M. ile Fatih'te bir kafede randevulaştı. Buluşmaya gelen şüpheli gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Suriyeli M., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >