Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü: 8 kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'ta düşen Rusya'dan kiralanan uçak
Kahramanmaraş'ta düşen Rusya'dan kiralanan uçak

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uçaktaki 3'ü Türk, 5'i Rus mürettebattan kurtulan yok" denildi.

Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı düştü, bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı ile Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesildi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Bölgeden ilk fotoğraf
Bölgeden ilk fotoğraf

Validen açıklama

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı.

Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik" dedi.


Uçağın Beşen Mahallesi Kısık Vadisi'nde düştüğünü kaydeden Coşkun, "Mürettebat sayısıyla ilgili henüz net bir şey söylemek mümkün değil. Ekiplerimiz olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Bölgede kara yolu söz konusu değil. Zorlu ve sarp bir arazi söz konusu. Ekiplerimizin kısa zamanda bölgeye ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Düşen uçağın Antalya'daki yangınlara müdahale eden uçaklar arasında olduğu öğrenildi.

8 kişi hayatını kaybetti

Reuters'ın geçtiği habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, düşen uçakta 5 Rus, 3 Türk vatandaşının bulunduğunu bildirdi. Açıklamada kurtulanın olmadığı bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >