Kalbinin sağda olduğunu iş başvurusunda öğrenmiş

Mehmet Koçer
Mehmet Koçer

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 40 yıl önce bir fabrikaya iş başvurusunda bulunan emekli işçi Mehmet Koçer'in bütün iç organlarının ters yerde oluğunu öğrendi.

40 yıl önce bir fabrikaya iş başvurusu yapan Mehmet Koçer, sağlık kontrolünden geçirildiği zaman kalbinin sağ tarafta attığını ve iç organlarının ters yerde olduğunu öğrendiğini söyledi.

Mehmet Koçer, 40 yıl önce bir iş yerine iş başvurusunda bulundu. Fabrika yöneticileri Mehmet Koçer'in sağlık kontrolünden geçmesini istedi. Muayeneye alınan Mehmet Koçer'e doktor kalbinin sağ tarafta attığını ve karaciğer ve apandisit gibi iç organlarının da ters yerde olduğunu söyledi. Mehmet Koçer kalbinin ve diğer organların ters yönde olduğunu öğrendi. İnşaatlarda kalfalık yapan Mehmet Koçer, sağlığında herhangi bir sorun olmazken, yıllar sonra emekli oldu.

Organlarının ters yönde olduğunu bir fabrikaya iş başvurusu yaptığı zaman öğrendiğini söyleyen Mehmet Koçer şunları kaydetti:

  • "1978 yılında bir rapor için hastaneye gittiğimde akciğer filmimin çekilmesini istediler. Hastanede röntgen filmlerim çekildi. Sonra beni çağırıp muayene etmek istediler. Sebebini sorduğumda bana kalbimi farklı yerde gördüklerini söylediler. Beni muayene ettikten sonra bana kalbimin sağ tarafta olduğunu söylediler. Hastaneye gittiğim zaman bunu mutlaka doktorlara bildirmemi söylediler. Bende ondan sonra bütün hastanelere gittiğimde bunu devamlı söylüyorum. Hatta bir doktora gittiğimde bana tarama yaptıkları sırada apandisitimin de ters olduğunu söylediler. Bu durumu her seferinde doktorlara iletmemi istediler. Organlarımın ters olduğunu öğrendiğimde hiç korkmadım, heyecanlanmadım. Allah'ın yarattığı bir insanım sonuçta. Bir stresim, korkum olmadı"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >