Kalp krizi geçiren şoför 'Kimseyi riske atamam' deyip otobüsü sağa çekti

İsmail Atladı
İsmail Atladı

Antalya’da direksiyon başında kalp krizi geçiren 47 yaşındaki otobüs şoförü İsmail Atladı’nın otobüsü durdurup yolculara "Kimseyi riske atamam, gözüm kararmaya başladı" dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsle Antalya-Döşemealtı hattında sefer yapan İsmail Atladı, 10 Ağustos Cuma günü öğle saatlerinde durakta beklerken göğsünde ağrı hissetti. Yola çıkan Atladı, ulaşım merkezini arayarak sağlık durumunu anlattı. Merkezden Atladı'ya, otobüsü güvenli bir bölgeye park etmesi söylendi.

“Benden bu kadar”

Atladı, içerisinde yaklaşık 100 yolcusu bulunan otobüsü durdurmak için güvenli bir park yeri ararken fenalaştı. İsmail Atladı yolculara, "112'yi arayın ben iyi değilim, benden bu kadar" diyerek yardım istedi ve otobüsü durdurdu.

Yolculardan hemşire olduğunu söyleyen bir kişi, İsmail Atladı'ya müdahale ederek Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Şoför olduğunu belirten bir başka yolcu da otobüsü güvenli bir bölgeye çekerek, olası bir kazanın önüne geçmiş oldu.

Atladı sağlığına kavuştu

Kısa sürede olay yerine gelen 112 ambulansıyla Kepez ilçesindeki OFM Hastanesi'ne götürülen Atladı, kalp krizi geçirdiği tespit edilerek hemen ameliyata alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Kar tarafından ameliyat edilen Atladı, sağlığına kavuştu. Taburcu edilen Atladı, yaşadığı olayı hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >