Kan donduran cinayet: Kayıp kadının cesedini kedi ve köpekler yemiş

​Kan donduran cinayet: Kayıp kadının cesedini kedi ve köpekler yemiş
​Kan donduran cinayet: Kayıp kadının cesedini kedi ve köpekler yemiş

Adana'da 700 lirasını çaldığını iddia ettiği kadını bıçaklayarak öldüren ve 900 kilometre yolculuk yapıp Gebze'de sazlık alana atan kişi 6 ay sonra yakalandı. Polis ekiplerinin incelemeleri sonrasında kadının cesedini kedi ve köpeklerin yediği belirlendi.

Adana'da Doğan Yıldırım adlı kişi, bir kadını bıçaklayarak öldürdükten sonra 900 kilometre yol gidip cesedi Gebze'ye bıraktı.

4 Temmuz günü Tarsus-Gaziantep Otoyolu Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı Mahallesi Tır Denetleme Konaklama Tesislerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Doğan Yıldırım, 700 lirasını çaldığını ileri sürdüğü kadın ile tırda tartışmaya başlayınca, genç kadın tır sürücüsüne saldırdı. Bunun üzerine Doğan Yıldırım, ekmek bıçağıyla kadını öldürdü. Zanlı daha sonra cesedi çıplak halde tırın yatak kısmına yatırdı. Bir süre sonra da tırın içindeki kanları temizledi. Cesetle birlikte 900 kilometre yol kat ederek Kocaeli’nin Gebze ilçesine gelen tır şoförü, genç kadının cesedini sazlık alana attı.

Ekipler ceset parçalarını topladı.
Ekipler ceset parçalarını topladı.

Genç kadın evine dönmeyince kocası İlker A. (38) polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, Plaka Takip Sistemi (PTS) kayıtları inceleyerek Neslihan A.’nın 41 YR 192 plakalı tıra bindiğini tespit etti. Polis, bir taraftan tır şoförü Doğan Yıldırım’ı kaçmaması için teknik ve fiziki takip altına alırken, diğer taraftan da şoförün çalıştığı şirketle irtibata geçti. Polis bir süre sonra zanlıyı yakaladı.

Katil Doğan Yıldırım
Katil Doğan Yıldırım

Kadının cesedini kedi ve köpekler yemiş

Polis zanlıyı da alarak Adana’dan Gebze ilçesine gitti. Zanlı burada kadını öldürdükten sonra attığı sazlık alanı gösterdi. Polis zanlının gösterdiği yerde arama yaptı. Zanlı polise kadını gömmediğini gelişigüzel sazlık alana attığını söyledi. Polis sazlık alanda yaptığı aramada birkaç parça kemik ve kadının saçını buldu. Polis zanlı kadını gömmediği için açık alanda olduğundan kedi, köpek ve kemirgen hayvanların kadının cesedini yediğini, geriye birkaç parça kemik kaldığını belirledi. Polis bu kemiklerden alınan DNA örnekleriyle kadının çocuklarından alınan DNA örneklerini eşleştirerek kadının kimliğini kesinleştirdi. Zanlı ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kadının ailesi ise bir tutam saç ve birkaç parça kemiği toprağa verebildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >