Kanada'da Müslüman aileye saldırı İslamofobi izleri taşıyor

Kazanın yaşandığı bölge
Kazanın yaşandığı bölge

Kanada'nın Ontario eyaletinde Müslüman aileden 5 kişiye kaldırımda yürüdükleri sırada bir sürücünün aracıyla çarpması sonucu aile üyelerinden 4'ü hayatını kaybetti, bir çocuk yaralandı. Polis, kurbanların Müslüman oldukları için hedef alınmış olabileceğini belirtiyor.

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde dün yerel saatle 20.40'da Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu'nda kaldırımda yürüdükleri sırada bir sürücü aracı ile çarptı. Çarpmanın etkisi ile aile üyelerinden ikisi kadın toplam 4 kişi hayatını kaybederken, bir çocuk da yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan çocuğun hastanede tedavi altına alındığı aktarıldı.

20 yaşındaki sürücü yakalandı

Görgü tanıkları, saldırının ardından olay yerinden hızla kaçmaya çalışan siyah bir araba olduğu belirtirken, 20 yaşındaki erkek sürücü olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinin otoparkında yakalandı.

Saldırıya uğrayan aile
Saldırıya uğrayan aile

Saldırıda İslamofobi izi

Londra Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight düzenlediği basın toplantısında, "Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor" ifadelerini kullandı.

Birinci derece cinayetten suçlanıyor

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Waight, saldırganın 4 birinci derece cinayet ve bir cinayete teşebbüs ile suçlandığını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >