İran'da düşen uçakla ilgili art arda açıklamalar: Kanıt var, uçağı İran vurdu

Liderler, uçağın İran tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü iddia ediyor
Liderler, uçağın İran tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü iddia ediyor

Ukrayna Hava Yolları'na ait Tahran-Kiev seferini yapan uçağın İran'da düşmesinin ardından devlet ve hükümet başkanlarından art arda açıklamalar geldi. Başta ABD olmak üzere İngiltere ve Kanada liderleri, uçağın İran füzesiyle yanlışlıkla vurulmuş olabileceğini öne sürdüler.

İran'ın ABD'ye yönelik misilleme yaptığı gün düşen Ukrayna'ya ait yolcu uçağıyla ilgili liderlerden art arda açıklamalar geldi. Liderler, uçağın İran füzesiyle düştüğü yönünde ellerinde kanıtlar olduğunu söyledi.

Kanada: Elimizde kanıt var

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, hem kendi istihbaratlarına hem de bazı müttefik ülkelerden elde ettikleri istihbarata atıf yaparak, "Elimizdeki istihbarata göre Ukrayna uçağı karadan havaya bir İran füzesi tarafından düşürüldü ancak bu kasıtsız olabilir" ifadesini kullandı.

İngiltere de kanıt olduğunu belirtti

Ellerinde uçağın İran tarafından ateşlenen karadan havaya füzeyle vurulduğuna dair bilgi olduğunu belirten İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Bu kasıtlı olmayabilir. Kanada ve uluslararası ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi tam ve şeffaf bir soruşturmaya ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

Trump da İran tarafından düşürüldüğünü düşünüyor

ABD Başkanı Donald Trump da "Şüphelerim var. Başkalarının da şüpheleri var. Trajik bir olay. Diğer tarafta birileri bir hata yapmış olabilir. Çok zor bir bölgede uçuyordu. Orada birileri bir hata yapmış olabilir. Bazı kişiler uçağın mekanik nedenle düştüğünü söylüyor; bence bu bir soru işareti. (İran'ın kazara vurduğu iddiası) Gerçekten tam olarak bilmiyorum. Bu konuda kötü bir hissiyatım var, sanırım orada çok kötü bir şey oldu." açıklamasında bulunmuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >