Kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi: Birçok noktada kazalar meydana geldi

Konya'da tur otobüsünün devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti
Konya'da tur otobüsünün devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti

Nisan ayında, yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığı bazı yerlerde 30 santimetreye kadar ulaştı. Antalya'yı Konya'ya bağlayan yolda ulaşım durma noktasına geldi. Konya - Aksaray yolunun iki farklı noktasında, buzlanma ve tipi nedeniyle iki tur otobüsü devrildi.

Yurdun bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oldu. Kar nedeniyle ulaşımda güçlük yaşandı. Kar ve buzlanma nedeniyle farklı noktalarda trafik kazaları gerçekleşti.

Akseki-Seydişehir karayolunun bin 825 rakımlı Alacabel mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi. Kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçlar da dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Karayolları ekipleri ise, kar küreme ve tuzlama çalışmaları ile yolu açık tutmak için gece boyunca çalışma yürüttü.

Kütahya

Kütahya
Kütahya

Kütahya’nın Simav ilçesinde Nisan ayında etkili olan kar yağışı vatandaşları şaşırttı. Yaklaşık 1 saat etkili olan kar ile çiçek açan ağaçlar görsel şölen oluşturdu.

Simav ilçesinde kar yağışı etkili olurken, ilçenin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kar yağışı yaklaşık 1 saat etkili olurken, çiçek açmış ağaçlar üzerine yağan kar kartpostallık görüntü oluşturdu. Bin 450 rakımlı Gölcük yaylasında kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Tokat

Tokat'ta da kar yağışı vardı. D-180 karayolunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi.

Konya

Konya'da, karayolları ekipleri, 4 şehri birbirine bağlayan kavşakta yolları açık tutmak için iş başındaydı.

Sivas

Nisan ayında kar yağan bir diğer şehir ise Sivas'tı. Kar yağışının pazartesi gününe kadar şehirde etkili olması bekleniyor.

Karaman

Karaman
Karaman

Nisan ayında Karaman’a yağan kar, hayatı olumsuz yönde etkilerken, ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

Gece yarısı başlayan yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor. Şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi aştı. İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan KaramanMersin Karayolunun Sertavul geçidinde yoğun kar yağışı ulaşımı aksatıyor. Yolda yaşanan tipi ve buzlanma nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 10 metreye düştüğü belirtilirken, Karaman’dan Mersin’e gidecek olan tır ve yolcu otobüslerinin geçişine izin verilmiyor. Yolcu otobüsleri Karaman Şehirlerarası Terminalde tırlar ise yakıt istasyonlarında bekletiliyor.

Bilecik

Bilecik'te etkili olan sağanak yağışın ardından gece saatlerinde hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte kar yağışı başladı.

Nisan ayının 2'nci haftasında yağan kar, yılın yarısından fazlasını karla kaplı geçiren kentte araç ve binaların çatılarını yeniden beyaza bürüdü.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte soğuk havanın bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

Konya'da yaşanan kazadan görüntü
Konya'da yaşanan kazadan görüntü

Konya'da tur otobüsleri devrildi

Konya - Aksaray yolunun iki farklı noktasında, buzlanma ve tipi nedeniyle iki tur otobüsü devrildi. Bir Rus turist ölürken, çok sayıda yaralı var.

İlk kaza, saat 07.00 sıralarında, Konya- Aksaray kara yolunun 40'ıncı kilometresinde meydana geldi. İzmir'den Kapadokya'ya yerli turistleri taşıyan Özkan Acar yönetimindeki otobüs buzlanma ve tipi nedeniyle kontrolden çıkıp, devrildi.

Kazada 36 yolcudan 13'ü, yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İkinci kaza ise saat 09.30 sıralarında, Konya- Aksaray kara yolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi.

Konya'da yaşanan kazadan görüntü
Konya'da yaşanan kazadan görüntü

Antalya'dan Kapadokya'ya Rus turistleri taşıyan Cavit Yücesan'ın kullandığı otobüs, yine buzlanma ve tipi nedeniyle devrildi.

32 Rus yolcunun bulunduğu otobüste çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Kazada Rus Elena Avtaıkına (43) yaşamını yitirdi.

Nevşehir'de tipi kazaya neden oldu

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde etkili olan tipi ve buzlanma kazaya sebep oldu. Tipi ve buzlanma Hacıbektaş çevre yolu Huzurevi kavşağında maddi hasarlı kazaya sebep oldu. Lastik yüklü bir TIR ile beton mikserinin karıştığı kazada, ölen ya da yaralanan olmazken, beton mikserinin hasar almasıyla mikser içindeki beton yola boşaldı. Hacıbektaş çevre yolunun Kırşehir-Nevşehir istikameti ulaşıma kapatıldı. Trafik kontrollü olarak şehir merkezinden sağlanıyor. Hacıbektaş çevre yolunun Kırşehir-Nevşehir istikametini tekrar trafiğe açmak için karayolları, polis ve belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir'de yaşanan kazadan görüntü
Nevşehir'de yaşanan kazadan görüntü

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >