Kar yağışı nedeniyle birçok yerde trafik durdu

TEM Otoyolu
TEM Otoyolu

İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul çıkışında TEM Otoyolu Tuzla mevkiinde trafik kilitlendi.

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden havaların ardından beklenen kar yağışı gerçekleşiyor.

Cumartesi günü gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren ve haftanın ikinci günü itibariyle artarak devam eden kar, Anadolu Yakasında etkili olmaya devam ediyor.


TEM'de trafik kilitlendi

Etkili bir şekilde yağan kar vatandaşları mutlu etse de hayata olumsuz etkileri de oldu.

İstanbul’da sürücüler zor anlar yaşarken, yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul çıkışında TEM Otoyolu Tuzla mevkiinde trafik kilitlendi.

Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Öte yandan uzun araç kuyruğu havadan görüntülendi.

Yoğun trafik havadan görüntülendi
Yoğun trafik havadan görüntülendi

Bursa-İstanbul karayolunda tipi etkili oluyor

Bursa'da üç gündür süren yoğun kar yağışı, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Bursa-İstanbul karayolunun Süpürgelik mevkisinde yol, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kısa süreli ulaşıma kapandı. Polisler ve Karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla yeniden iki taraflı ulaşıma açılan yolda, trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Balıkesir-Bursa yolunda tipi etkili oluyor
Balıkesir-Bursa yolunda tipi etkili oluyor

Karayolunda sadece kar lastiği ve zinciri olan otomobillerin geçişlerine izin veriliyor. Bazı sürücüler yolda kalan araçlarına zincir takarken, bazı araçlar vatandaşlar tarafından itilerek, hareket ettirilebildi. Yoğun trafiğin de oluştuğu kara yolunda, TIR ve kamyon gibi büyük araçlar, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na yönlendiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >