Karacanın piste girmesiyle uçak seferleri iptal edildi

Arşiv
Arşiv

Fransa'nın Strazburg kenti yakınındaki Entzheim Havalimanı'nda bir karacanın piste girmesi uçak seferlerinin yarım gün durmasına neden oldu. Havalimanında tek başına oynayan karacayı alçak uçuş yapan helikopter dahi pistten uzaklaştıramadı.

Fransa'daki Entzheim Havalimanı'nda piste giren bir karaca uçak seferlerini iptal ettirdi.

Le Parisien'de yer alan habere göre, uçuş pistinde sabahın erken saatlerinde görülen bir karaca, görevlilere zor anlar yaşattı.

Haberde, karacanın tüm çabalara rağmen pistten uzaklaştırılamadığı ve öğle saatine kadar tüm iniş ve kalkışların iptal edildiği kaydedildi.

Havalimanına inmek için bekleyen uçakların İsviçre'nin Basel ve Almanya'nın Baden-Baden havalimanlarına yönlendirildiği ifade edilen haberde, Marsilya'ya gidecek bir uçağın da üç saat gecikmeyle kalkabildiği belirtildi.

Karacayı pistten uzaklaştırmak mümkün olmadı

Havalimanında tek başına oynayan ve havalimanı güvenliğinin uzaklaştırma çabalarına kulak asmayan karacayı pistten çıkarmak için avcı köpekler ile bir uzman ekibin seferber olmasına rağmen başarı sağlanamadı.

Haberde, karacayı uzaklaştırmak için son çare olarak görülen helikopterin de pist üzerinde alçak uçuşa geçmesine rağmen sonuç alınamadığı, yerel saatle 12.40 sularında karacanın kendiliğinden havalimanı arazisinden uzaklaştığı belirtildi.

Havalimanı yönetimi, uçuşların iptal edilmesine neden olan "karaca olayından" sonra piste ilk uçağın ancak saat 13.05'te tekrar koyabildiğini duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >