Kargoda kaybolan dalak için hastaneye üç bin lira ceza kesildi

Ahmet Kıral
Ahmet Kıral

Yalova'da bir kişinin dalağı, ameliyatla alınıp, hastalık nedeninin belirlenmesi için İstanbul'a gönderildiği sırada kargoda kayboldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada özel hastaneye üç bin lira idari para cezası uygulandı.

Yalova'da Ahmet Kıral, geçen yıl karın ağrısı şikayetiyle Çiftlikköy ilçesindeki özel bir hastaneye başvurdu. Gerekli muayeneleri yapılan Kıral'a, 'dalak büyümesi' teşhisi konularak ameliyat olması gerektiği belirtildi.

10 Kasım 2020'de ameliyat olan Kıral'ın dalağı alındı. Hastalık nedeninin belirlenmesi için dalağın, İstanbul'a patoloji servisine gönderilmesine karar verildi. Kıral da ameliyattan iki gün sonra taburcu oldu, kendisine patoloji sonuçlarının 15 gün içerisinde çıkacağı söylendi.

15 gün geçmesine rağmen sonuçların gelmemesi üzerine Kıral'ın oğlu Ünal Kıral, hastaneye giderek durumu öğrenmeye çalıştı. Hastaneye yetkilileri, alınan dalağın gönderdikleri kargo şubesinde kaybolduğunu söyledi.

Paket standart kargo olarak gönderilmiş
Paket standart kargo olarak gönderilmiş

Paket standart kargo seçeneğiyle gönderilmiş

Kaybolan dalak ile ilgili Ahmet Kıral, 29 Ocak'ta savcılığa suç duyurusunda bulundu, İl Sağlık Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

Başlatılan soruşturmada özel hastanenin dalağı 'standart' kargo seçeneğiyle gönderdiği, paketin taşıma sırasında zarar gördüğü ve bu nedenle çöpe atıldığı tespit edildi.

Hastaneye üç bin lira ceza verildi

Konuyla ilgili incelemesini tamamlayan İl Sağlık Müdürlüğü, özel hastaneye üç bin lira idari para cezası verdi.

Ayrıca Adli Tıp Kurumu tarafından savcılığa sunulan raporda, dalağın 'standart' kargo seçeneği ile gönderilmesinin tıbben uygun olduğu belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >