Karne sistemi değişiyor: Yeni karneler nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı karneler konusunda yenir düzenleme getirecek.
Milli Eğitim Bakanlığı karneler konusunda yenir düzenleme getirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci karnelerini değiştirmeye yönelik yeni bir çalışma hazırlıyor. Yeni düzenlemeye göre karnelerde sadece not değerlendirmesine yer verilmeyecek. Öğrencilerin bir yıllık gelişim süreçleri de yer alacak.

Öğrencilerin notlarının değerlendirmesi olarak verilen karnelerle ilgili bazı değişiklikler gündemde. Yapılan yeni düzenlemeler hayata geçirilirse eğer artık sadece not değerlendirmesi yapılmayacak. Öğrenciler için hazırlanan karnelerde not dışında performans değerlendirmesi de yapılacak.

Peki bu yeni karnede başka neler olacak?

Yeni karne düzenlemesi ile pek çok ilke imza atılacak. Artık karneler tek sayfa olmayacak. Ayrıca karnelerde artık not değerlendirmesinin yanı sıra öğrencilerin derslerdeki gelişim süreci de olacak.

Bunun dışında yeni sistemde öğrencilerin ezber yapıp yapamadıkları, derste ne kadar söz hakkı istediği ve okuyabildiğini anlayıp anlayamadığı gibi değerlendirmelerde yer alacak.

Öğrencilerin karneleri değişecek
Öğrencilerin karneleri değişecek

MEB yeni düzenleme için Avrupa ülkelerindeki sistemleri mercek altına alarak velilerin çocuklarının karnelerine baktığında bir yıllık süre zarfında neleri yapıp yapmadıklarını net bir şekilde görebilmelerini amaçlıyor.

Detaylar henüz belli değil

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak çalışmanın bu 2019-2020 eğitim-öğretim dönemini kapsamadığını söyledi. Yeni karne sisteminin henüz inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğunu belirten MEB, çalışmadaki teknik detayların tam olarak belirlenmediğini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >