Kasım sebzeleri pazar tezgahlarındaki yerini aldı

Lahana, portakal, mandalina ve ayva pazar tezgahlarında baş köşedeki yerini almış durumda.

Sebzeleri zamanında tüketmek sağlıklı yaşamın en önemli sırlarından biri. İlerleyen teknoloji sayesinde, artık her mevsim her ürüne ulaşma imkanı var. Ancak uzmanlar, sebze ve meyvelerin yetiştirildikleri dönemler dışında tüketilmemesi gerektiğini özellikle söylüyor. Sebzeler yalnızca doğal ortamda organik olarak yetiştirilip sezonlarında tüketilmesi durumunda fayda sağlıyor.


Kasım meyveleri
Mandalina, greyfurt, elma, armut, muz, kuşburnu, ayva, zeytin, nar ve balkabağını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kasım meyveleri Mandalina, greyfurt, elma, armut, muz, kuşburnu, ayva, zeytin, nar ve balkabağını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kasım sebzeleri
Yer elması, kereviz, pırasa, beyaz lahana, kırmızı lahana, Brüksel lahanası, kırmızı turp, karnabahar, havuç, ıspanak, şalgam ve pancar bu mevsim tüketebileceğiniz en sağlıklı sebzeler arasında yer alıyor.
Kasım sebzeleri Yer elması, kereviz, pırasa, beyaz lahana, kırmızı lahana, Brüksel lahanası, kırmızı turp, karnabahar, havuç, ıspanak, şalgam ve pancar bu mevsim tüketebileceğiniz en sağlıklı sebzeler arasında yer alıyor.
Kasım yemişleri
Kestane, muşmula ve ceviz bu ay sağlıkla tüketebileceğiniz yemişler arasında.
Kasım yemişleri Kestane, muşmula ve ceviz bu ay sağlıkla tüketebileceğiniz yemişler arasında.
Kasım ayının favori yemeği pırasa 
Öncelikle pırasaları yıkayıp kuruttuktan sonra dilimleyin. Bir yandan da havuçların kabuklarını soyun ve halka halka doğrayın. Tencereye sıvı yağ döküp salçayı ekleyin; domatesleri de ilave ettikten sonra kavurmaya başlayın. Sonrasında havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu süzülen pırasaları da ilave ettikten sonra yemeği kavurun ve isteğinize göre pirinç ilave edin. Yemeğin tuzu ayarlandıktan sonra, yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Havuçlar piştiğinde yemeğiniz hazır olmuş olacak.
Kasım ayının favori yemeği pırasa Öncelikle pırasaları yıkayıp kuruttuktan sonra dilimleyin. Bir yandan da havuçların kabuklarını soyun ve halka halka doğrayın. Tencereye sıvı yağ döküp salçayı ekleyin; domatesleri de ilave ettikten sonra kavurmaya başlayın. Sonrasında havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu süzülen pırasaları da ilave ettikten sonra yemeği kavurun ve isteğinize göre pirinç ilave edin. Yemeğin tuzu ayarlandıktan sonra, yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Havuçlar piştiğinde yemeğiniz hazır olmuş olacak.
Gerekli malzemeler
4-5 dal pırasa 
2 adet havuç
2 adet domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Gerekli malzemeler 4-5 dal pırasa 2 adet havuç 2 adet domates Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Mevsimlerine göre sebze meyveler
Mevsimlerine göre sebze meyveler
Kremalı ıspanak graten 
Öncelikle ıspanakları yıkayın ve suyunu süzün. Ardından doğradığınız soğanları yağda kavurun ve ıspanakları da üzerine ekleyin. Kavrulan ıspanakları yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Bir yandan beşamel sosunuzu hazırlayın ve ıspanağın üzerine ilave edin. Grateni bir ana yemeğe çevirmek istiyorsanız, içerisine kıyma da ilave edebilirsiniz. Ardından önceden ısıtılmış fırına atın ve pişmeye bırakın. Fırından almadan önce, üzerine kaşar rendesi serpin ve yeniden fırına verip yaklaşık 5 dakika bekletin.
Kremalı ıspanak graten Öncelikle ıspanakları yıkayın ve suyunu süzün. Ardından doğradığınız soğanları yağda kavurun ve ıspanakları da üzerine ekleyin. Kavrulan ıspanakları yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Bir yandan beşamel sosunuzu hazırlayın ve ıspanağın üzerine ilave edin. Grateni bir ana yemeğe çevirmek istiyorsanız, içerisine kıyma da ilave edebilirsiniz. Ardından önceden ısıtılmış fırına atın ve pişmeye bırakın. Fırından almadan önce, üzerine kaşar rendesi serpin ve yeniden fırına verip yaklaşık 5 dakika bekletin.
Gerekli malzemeler
Yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
Zeytinyağı, tuz, karabiber
Kaşar peyniri

Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 .çay kaşığı un
200 ml. süt
Gerekli malzemeler Yarım kilo ıspanak 1 adet soğan Zeytinyağı, tuz, karabiber Kaşar peyniri Beşamel sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 .çay kaşığı un 200 ml. süt
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >