Kasırga, teknoloji devini harekete geçirdi: Tesla'dan yeni güncelleme

Tesla, kasırgayı gözardı etmedi.
Tesla, kasırgayı gözardı etmedi.

Tesla, Amerika Birleşik Devletleri’nin güney bölümlerini tesir altına alan Irma Kasırgası dolayısıyla Florida’da yaşayan müşterilerinin bölgeyi kolayca terk edebilmelerini sağlamak için yeni bir güncellemeyle karşımıza çıkıyor…

Son 10 yılın en büyük kasırgası olarak nitelendirilen ve Amerika Birleşik Devletleri’nin güney bölümlerini tamamen tesir altına alan Irma Kasırgası, uzmanlar tarafından büyük bir dikkat ve endişeyle takip ediliyor. Maddi zararın şimdiden 200 milyar dolar seviyelerine gelmesi şaşkınlık yaratırken durumun daha da kötüye gitmemesi için çalışmalar hızlandırılıyor.

Can kaybı yaşanmasını önleyebilmek için Florida başta olmak üzere çok sayıda bölge hızla tahliye edilirken elektrikli otomobil sektörünün devi Tesla, müşterileri için bölgeden kısa sürede ayrılmalarını kolaylaştırmak amacıyla yepyeni bir güncelleme yayınladı. Kimi araç sahiplerinin bölgeden uzaklaşmak için araçlarının batarya seviyelerinin yetersiz olması Tesla’yı harekete geçirmeye yetti. Tesla, 60 kWh batarya kapasitesine sahip olan araçları yayınladığı yeni güncelleme ile 16 Eylül tarihine kadar 75 kWh seviyesine çıkardı.

Tesla’nın Florida’da oldukça yaygın olan Model S ve Model X otomobillerini ilgilendiren bu güncelleme kullanıcılarda büyük mutluluk oluşturmayı başardı. 75 kWh kapasite için aracı satın alma sürecinde ek ücret talep eden Tesla’nın bu işlemi yalın bir güncellemeyle gerçekleştirebilmesi birçok kullanıcı tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >