Kaybettiğimiz Cemil Hoca'nın oğlu Onur Taşcıoğlu da koronavirüse yakalandı

Onur Taşcıoğlu
Onur Taşcıoğlu

Türkiye'deki ilk koronavirüs tanısını koyan ve birçok vakaya bakan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, hastalığa bu tedaviler sırasında yakalanmıştı. Koronavirüs nedeniyle 1 Nisan'da 68 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu, COVID-19 olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkiye, dünyayı vuran küresel pandemiyle mücadelede birçok sağlıkçısını kaybetti. Bunlardan biri de Türkiye'de ilk kez koronavirüs tanısını koyan İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'ydu.

Babasının vefatını duyurmuştu

Koronavirüs nedeniyle 1 Nisan'da 68 yaşında hayatını kaybeden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ismini verdiği Prof. Dr. Taşcıoğlu'nun vefatını oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurmuştu.

"Kim derdi ki o ilacı kullanacağım"

Babasının vefatını sosyal medya hesabından duyuran Onur Taşçıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda ise bu sefer şu cümleleri yazdı: "Kim derdi ki günün birinde Çin'den babam için benim de getirtilebilmesinde uğraşlarda bulunduğum ilacı ben de aynı hastalıktan dolayı kullanacağım!"

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu
Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kimdir?

1952 yılında Rize’de doğan Cemil Taşcıoğlu, Çapa Tıp Fakültesi'nde öğrenimini tamamladıktan sonra ilk olarak Şanlıurfa’da doktor olarak göreve başlamıştır. Şanlıurfa’dan sonra Çapa Tıp Fakültesi'nde görevine devam eden Taşcıoğlu, küresel salgın olan koronavirüsün Türkiye’de görülen ilk vakalarına baktı. Ölüm nedeni olan virüsü de bu muayeneler ve tedaviler sırasında kaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >