Kendisini kadın terzisi olarak tanıttı: Suç örgütü lideri çıktı

Suç örgütü lideri İ.İ.
Suç örgütü lideri İ.İ.

Diyarbakır merkezli 5 ilde polis, birçok suçtan cezaevinde bulunan İ.İ.´nin liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Suç örgütü lideri İ.İ.'nin kendisini kadın terzisi olarak tanıttığı ortaya çıktı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte iş yeri kurşunlama ve haraç şikayetleri üzerine harekete geçti.

Kendisini 'kadın terzisi' diye tanıtıyordu

Yapılan çalışmada, kadınları fuhşa zorlama, silahlı yağma, cinayet, adam öldürmeye teşebbüs, silah ticareti gibi suçlardan cezaevinde tutuklu bulunan ve kendini `kadın terzisi´ olarak tanıtan İ.İ.´nin başında olduğu organize suç örgütü izlemeye alındı.

Yüzlerce kamera incelendi

Kentte, olayların yaşandığı bölgelerdeki yüzlerce iş yeri kamerası ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) görüntüleri incelendi. Görüntülerden şüpheliler tek tek tespit edildi.

5 ilde 'makas operasyonu' düzenlendi

Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan alınan izinle, `Makas´ adı verilen operasyonda, Diyarbakır merkezli İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Mardin´de şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskın yapıldı.

21 şüpheli gözaltına alındı

Haklarında yakalama kararı bulunan 32 şüpheliden 21´i gözaltına alındı, 12 tabanca, 3 kilo uyuşturucu madde ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Şüphelilerden 10´unun cezaevinde olduğu tespit edilirken, diğer kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Şüphelilerden 6'sı hastaneye silahlı saldırının faili

Şüphelilerden 6´sının Yenişehir ilçesinde 19 Haziran 2022´de yaşanan ve restoranda başlayıp sokakta devam eden, 4 kişinin yaralandığı silahlı kavganın faili olduğu belirlendi. Silahlı suç örgütünün bugüne kadar 50 kişiyi mağdur ettiği tespit edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >