Kılıçdaroğlu S-400'lere karşı çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

Türkiye'nin Rusya'dan S-400'lerin alınmasıyla ilgili konuşan CHP Lideri, birbirine uyumsuz silahların olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi.

Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400'lerle ilgili konuşan anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu, söylemleriyle şaşırttı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

Cumhuriyet davasıyla ilgili konuştu

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, Cumhuriyet davasında yargılananların hepsinin suçsuz olduğunu söyledi.

S-400 Füzeleri

Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sistemlerine de değinen CHP Lideri,"Birbirine uyumsuz silahlar alırsanız olumlu sonuçlar doğurmaz. Uyumun sağlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

  1. S-400’lerin kaporası verildi
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 ile ilgili gelinen aşamayı şu şekilde açıklamıştı:
  3. S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaporayı da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma sanayi veya savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini veya bağımsız kararını herhalde kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Biz kendi bağımsızlığımızla ilgili kararımızı kendimiz veririz; ülkemizi savunmak için koruma tedbirlerini de, güvenlik tedbirlerini de kendimiz almakla mükellefiz. Eğer bir yerlerden bu noktada herhangi bir savunma unsurunu tedarikte zorluk çekiyorsak, girişimlerimiz çoğu kez engellemelere takılıyorsa başımızın çaresine bakacağız. Mesela, silahsız hava araçlarını maalesef dostlardan alamıyorduk biz, çok da yüksek paralar istiyorlardı, bedava da istemiyorduk üstelik. Ama terör örgütüne tank, top, zırhlı araçlar veriyorlar; ama biz parasıyla istediğimiz halde bazı ihtiyaçlarımızı tedarik edemiyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >