Kimse ne olduğunu anlamadı: Avrupa'ya sarı kar yağdı

Avrupa'da sarı kar endişeye neden oldu
Avrupa'da sarı kar endişeye neden oldu

Koronavirüs ile mücadele etmeye çalışan Avrupa soğuk havalara teslim oldu. Kar yağışı ve buzlanma bölgede yaşamı durma noktasına getirirken Almanya'nın güneyi ile İsviçre, İspanya ve Fransa'da ise sarı kar yağdı.

İspanya'nın kuzey doğusu ile Fransa'nın Lyon kenti ve Côte d'Azur'a ulaşan "Afrika'nın ince sarı çöl kumu" bulutları, kara karıştı. Bunun üzerine İspanya, Fransa, İsviçre Alpleri ve Almanya'da sarı kar yağdı. Karın sarı renkte yağdığını gören yüzlerce kişi Meteoroloji'yi arayıp "Dünyanın sonu mu geldi, neler oluyor?" diye sordu.

Afrika'nın ince sarı çöl kumu karıştı

  • İspanya'nın kuzey doğusu ile Fransa'nın Lyon kenti ve Côte d'Azur'a ulaşan Afrika'nın ince sarı çöl kumu bulutları, kara karıştı. Bunun üzerine İspanya, Fransa, İsviçre Alpleri ve Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nde sarı kar yağdı.

Bölgeyi sarı kar kapladı
Bölgeyi sarı kar kapladı

Herke Meteorolojiyi aradı

Sahra Çölü'nden gelen kumlarla karışan karları gören yüzlerce kişinin, özellikle Almanya'da Meteoroloji'yi aradığı ve, "Dünyanın sonu mu geldi, neler oluyor" diye sorduğu belirtiliyor. Meteorologlar, zaman zaman bu durumla karşılaşıldığını ve çok ender olarak bu kumların hava durumuna bağlı olarak Almanya'ya ulaştığını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >