Kış lastiği uygulamasına kısa süre kaldı: Ceza 846 TL'ye çıkacak

Arşiv
Arşiv

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülerin araçlarında kış lastiği kullanmak için 1 Aralık'ı beklememesi gerektiğini söyledi. Apaydın kış lastiği takmamanın cezasının ise 1 Ocak'tan itibaren 846 liraya çıkacağını belirtti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülere kış lastiği konusunda erken davranmaları uyarısı yaptı.

Ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Apaydın, şehirler arası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari otomobillerin de bu kapsamda bulunduğunu söyledi.

Kış lastiği cezası artacak

Apaydın, 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takmamanın cezasının 776 lira olduğu bilgisini vererek, "Ceza 1 Ocak 2021'den itibaren yeniden değerleme oranında yüzde 9,11 artırılarak 846 liraya çıkacak" dedi.

Kış lastiğine geçişte tarihten çok hava muhalefetinin göz önüne alınması gerektiğini anlatan Apaydın, şunları söyledi:

"Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü ve yağışların başladığı bölgelerde trafiğin daha güvenli olması için 1 Aralık beklenmeden kış lastiğine geçilmeli. Zorunlu uygulamanın başlamasına kısa bir zaman kala yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlarımız araçlarına daha önceden kış lastiği takmalı."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >