Kızılay'dan İnsan Hakları Günü'yle ilgili anlamlı paylaşım

Arşiv
Arşiv

2. Dünya Savaşı’nın ağır koşullarının ardından ortaya çıkan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni pek çok ülkenin kabul etmesiyle dünya genelinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlanıyor. Kızılay da bu önemli günde dünyada insanlar arasındaki eşitsizliğe dikkati çekti.

Tüm insanlık için hakların öneminin vurgulandığı Dünya İnsan Hakları Günü, 10 Aralık 1948'den bu yana kutlanıyor. Beyannamede yer verilen ilkeler 1948’de olduğu gibi günümüzde de güncelliğini koruyor.

Türk Kızılay'ından anlamlı paylaşım

Türk Kızılay'ı dünya üzerindeki eşitsizliğe dikkati çekerek önemli bir paylaşımda bulundu. Kızılay'ın paylaşımında dünyadaki insanlar arası eşitsizlik gözler önüne serildi.

İşte insan hakları açısından vurgulanan eşitsizlikler...

Temel insan haklarından temiz su erişimi dünya genelinde hâlâ ulaşılmakta güçlük çekilen ihtiyaçların başında geliyor.

Dünya genelinde devam eden savaş ve sıcak çatışmalardan sebep yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan ciddi sayıda insan bulunuyor.

Dünyamızdaki gıda israfından sebep temel gıdalara erişim konusunda problem yaşayan çok sayıda insan mevcut.

Savaşlar ve afetler kaynaklı ciddi sayıda insanın 2021 yılında acil yardım ihtiyacının olacağı şimdiden öngörülen bir durum.

Aşırı yoksulluk, COVID-19 pandemisi sebebiyle daha da büyüyüp ciddiyetini koruyan bir konu haline geliyor.

Kızılay'ın insan haklarına dikkati çektiği paylaşım
Kızılay'ın insan haklarına dikkati çektiği paylaşım

En temel insan haklarından eğitim, dünya üzerinde ciddi sayılara ulaşan seyirde korkutucu bir problem olarak çözülmeyi bekliyor.

Kuraklık ve çölleşme kaynaklı verimli toprak kaybı doğa ve insan hayatı üzerinde tehdit oluşturacak boyutlara ulaşmış durumda.

Dünya nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan engelliler, toplumsal hayata kazanım ve entegrasyon konusunda alınacak aksiyonları bekliyor.

Çocukluk çağındaki temel haklarından mahrum milyonlarca birey savaşın pençesinde yaşıyor ve birçoğu savaşın aktörü olmak zorunda kaldıkları durumlara zorlanıyor.

Nitelikli tedaviye ulaşma sorunu sebebiyle tedavisi mümkün olan sıtma hastalığı her yıl binlerce can almaya devam ediyor.

Dünya nüfusunu oluşturan insanların yarısı olağan hakkı olmasına rağmen temel sağlık erişiminden mahrum durumda.

Çağın büyük sorunlarından modern kölelik hâlâ insanlığın önemli bir kısmını etkisi altına almaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >