Kızılay'dan patili dostlara izolasyon günlerinde yürüyüş desteği

Genç Kızılay üyeleri, sosyal izolasyon döneminde bir köpeği yürüyüşe çıkardı
Genç Kızılay üyeleri, sosyal izolasyon döneminde bir köpeği yürüyüşe çıkardı

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık bugün yaptığı açıklamada Kızılay'ın koronavirüsle mücadele kaydettiği adımları paylaştı. Ayrıca sosyal medyada Kınık ve bir Genç Kızılay üyesinin arasında yaşanan diyalog kalpleri ısıttı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, sosyal medya hesabından Genç Kızılay üyelerine salgın boyunca neler yaşadıklarını ve bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Genç Kızılay üyesi Turan Arslanbaş'ın Dr. Kınık'a cevabı yürekleri ısıttı.

Arslanbaş, "Sessiz dostlarımız da bize emanet Başkanım😊" notuyla, izolasyon döneminde Kızılay üyeleri tarafından yürüyüşe çıkarılan bir köpeğin fotoğrafını paylaştı.

Kızılay da koronavirüsle mücadele ediyor

Öte yandan bugün yapılan yazılı açıklamada Genel Başkan Kerem Kınık, ihtiyaç sahiplerine 30 bin 623 gıda kolisi, 35 bin 800 hijyen kolisi dağıttıklarını bildirdi.

Kızılay olarak devlete ve vatandaşa destek olmak için her noktada çalıştıklarını dile getiren Kınık, şunları kaydetti:

"Şubelerimiz, temsilciliklerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz, çalışanlarımız ihtiyaç sahiplerine dört koldan yardım ediyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren 258 şube ve 174 temsilciliğin koordinasyonu ile Kızılay gönüllülerimiz, üyelerimiz ve çalışanlarımızın dahil olduğu 9 bin 435 Kızılaycı sahada görev yapıyor. Bugüne dek, evlerinden çıkamayan 65 yaşın üstündeki büyüklerimize ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızdan 124 bin 279’una destek olduk. Alışverişlerini yaptık. Şubelerimiz ve temsilciliklerimizle ihtiyaç sahiplerine 30 bin 623 gıda kolisi, 35 bin 800 hijyen kolisi dağıttık."

150 bin gıda kolisi, 100 bin hijyen seti hedefleniyor

  • Açıklamada, Türk Kızılay'ın, koronavirüsle mücadele seferberliği kapsamında 150 bin gıda kolisi, 100 bin hijyen seti dağıtımı planlayıp 75 bin aileye de 400 lira yardımda bulunmayı öngördüğü hatırlatıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >