Konutta indirim kampanyasına 41 firma katılıyor

Arşiv
Arşiv

GYODER, KONUTDER ve İNDER iş birliğiyle başlatılan konutta indirim kampanyasına 41 gayrimenkul firması katılıyor. 150 civarındaki projenin yer aldığı konutlar, 15 Mayıs-15 Haziran'da geçerli olmak üzere konut satışlarında yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat kampanyası ile satılacak.

Gayrimenkul şirketleri, 150 civarında projede geçerli olmak üzere konut satışlarında 15 Mayıs-15 Haziran'da geçerli olmak üzere yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirim kampanyası başlattı.

  • Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) iş birliğiyle düzenlenen kampanyanın tanıtımı, İstanbul'da gerçekleştirildi.

"Elimizi taşın altına koyuyoruz"

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, söz konusu 2 önemli adıma önemli bir adımla karşılık vermek istediklerini ifade ederek: "Gayrimenkul sektörü olarak her zaman milletimizin, ülkemizin, ekonomimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu adımlara büyük bir adımla karşılık veriyoruz. Bu amaçla bugünden, 15 Mayıs'tan başlayarak 15 Haziran'a kadar geçerli olmak üzere 30 günlük bir kampanya yapıyoruz. Buna göre, peşin ve kredili alımlarda yüzde 20 indirim yapma kararı aldık. Bu çok önemli bir adım... Bizler için büyük bir rakam... Büyük bir özveri... Gerçekten gövdemizi taşın altına koymuş oluyoruz." dedi.

"781 bin liralık konut 340 bin lira daha ucuza geliyor"

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da "Devletimiz sektöre bu kadar ehemmiyet veriyorsa bizim de bir şeyler yapmamız lazım. Hep alma zamanı değil verme zamanı da var. Bugün o gün..." ifadelerini kullandı.

Durabakayım, kampanyanın avantajlarına değinirken, şunları kaydetti:

  • "781 bin liralık bir daireyi bu şekilde kampanya ile aldığımızda yüzde 20 indirimle 625 bin liraya iniyor. Yüzde 5 peşinat 31 bin lira... 36 aya kadar yaydığımız diğer yüzde 15'lik kısmı 93 bin lira... Bankadan alacağı 500 bin liralık kredi ile 0,98 ile 120 ay aldığı vakit ayda 7 bin lira civarında bir para ödüyor. Böylelikle toplamda 977 bin liraya geliyor. Şayet yüzde 20 indirim olmasaydı ve faiz oranı yüzde 0,98 değil de yüzde 1,16 olsaydı bu daire, 1 milyon 317 bin lira gibi bir rakam oluyordu. İşin özü, bu alım-satımdaki vergi indirimlerini de koyarsak bu yüzde 27'lik bir indirim oluyor. Konut, tam 340 bin lira daha ucuza geliyor."

Verilen bilgiye göre, kampanyaya katılan inşaat şirketleri şöyle:

  • Sur Yapı, Ağaoğlu, Artaş, Arven, Çukurova, DAP Yapı, Demir İnşaat, DKY İnşaat, Ege Yapı, EYG Group, Fer Yapı, Garanti Koza, Gürallar Yapı, İş GYO, Kuzu Grup, Mesa, Nef, Sinpaş, Solid, Torunlar GYO, Akkuş Gayrimenkul, Akzirve Gayrimenkul, AND Gayrimenkul, Antyapı, Babacan Holding, Baysaş, Cathay Group, Çalık Gayrimenkul, Gedizler, Haldız İnşaat, Halk GYO, Hasanoğlu Müh. İnş, Kiler GYO, Kütahya Seramik, Nuhoğlu, Obaköy Gayrimenkul, Polatyol, Tahincioğlu Gayrimenkul, Teknik Yapı, Yiğit Group ve 24 Gayrimenkul.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >