Koronavirüs aşısında öncelikli meslek grupları açıklandı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanlığı tarafından, koronavirüs aşısı uygulanacak öncelikli grupların sıralaması belli oldu.Açıklamada, "Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır" denilerek liste yayımlandı.

Koronavirüs aşı planlamasında öncelikli meslek grupları belli oldu.

İşte aşama aşama aşı vurulacaklar:

Gruplar 4 aşamaya ayrıldı

Aşılamada 1. aşamada; sağlık çalışanları, engelli, yaşlı, koruma evleri gibi yerlerde çalışanlar ve 65 yaş ve üstü vatandaşlar, 2. aşamada; Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevdeki kişiler, zabıta ve özel güvenlik, adalet bakanlığı, cezaevlerinde bulunanlar, öğretmenler ve öğretim üyeleri, gıda sektörü çalışanları (fırın, yemek, gıda imalathaneleri, su üreticileri), taşımacılık sektörü çalışanları, 50-64 yaş arası kişiler yer alacak.

3. aşamada; kronik hastalığı bulunan 18-49 yaş kişiler ve diğer gruplar yer alıyor. Son aşama olan 4. aşamada ise, "Aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar" yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >