Koronavirüs bir ülkede daha görüldü, bilinen 2 vakadan söz ediliyor

Arşiv
Arşiv

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyayı derinden sarsan Kovid-19 (koronavirüs) ilk kez İran'da görüldü. Verilen bilgilere göre, 2 kişide hastalığa rastlandı, daha fazla detay verilmedi.

İranlı yetkililer, ülkede koronavirüse (Kovid-19) rastlandığını açıkladı. İran'ın yarı resmi haber ajansı IRNA, 2 kişide virüsün tespit edildiğini belirtti.

İran Sağlık Bakanlığı yetkilisi Kiyanuş Cihanpur ise bugün yaptığı açıklamada, "2 gündür birkaç koronavirüs vakasından endişe duyuyoruz." ifadelerini kullandı. Jahanpour, ülkenin Kum eyaletinde 2 vakanın tespit edildiğini söyledi.

Bulaşıcı hastalıklarla ilgili sağlık ekiplerinin söz konusu kentte çalışmalarına başladıklarını dile getiren Cihanpur, Kum'da yaşayan vatandaşları, insanlarla tokalaşma gibi yakın temastan kaçınmaları ve hijyene dikkat etmeleri konusunda uyardı.

İranlı yetkililer hastalığa yakalanan kişilerin milliyetine dair bilgi vermedi.

Neler olmuştu?

  • İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Kovid-19'un, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü "acil durum" ilan etmişti.
  • Çin'de Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı 2 bin 5’e, virüs bulaşan kişi sayısı da 74 bin 185'e çıkmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >