Koronavirüs hastasına ilk kez çift taraflı akciğer nakli yapıldı

Arşiv
Arşiv

ABD'de bir koronavirüs hastasına ilk kez çift taraflı akciğer nakli yapıldı. Operasyon, Çin ve Avrupa'daki örneklerinin ardından dünyada üçüncü kez gerçekleşti.

Koronavirüs nedeniyle solunum cihazlarına bağlanan hastaların bazılarında geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelebiliyor. Bu süreçte, organ nakli formülü devreye giriyor. Vuhan ve Viyana'daki örneklerinin ardından ABD'de de ilk kez bir koronavirüs hastasına çift taraflı akciğer nakli yapıldı.

6 hafta boyunca solunum cihazına bağlı yaşadı

Chicago'daki Northwestern Memorial Hastanesi'nde koronavirüs nedeniyle tedavi gören 20'li yaşlarındaki adı açıklanmayan kadın, 6 hafta boyunca solunum cihazına bağlı yaşadı. Akciğerdeki hasarın geri dönüşü olmadığını tespit eden Dr. Ankit Bharat ve ekibi operasyonu başarıyla gerçekleştirdi.

"Tamamen iyileşecek"

Ülkede ilk kez yapılan operasyonla ilgili basın toplantısını konuşan Bharat, "Hastamızın durumu stabil. Her gün yavaş yavaş ilerleme kaydediyor. Önünde uzun bir yol var ama tamamen iyileşeceğine inancımız tam. Dün kendisini gördüğümde bana gülümsedi ve 'Benden vazgeçmediğiniz için teşekkür ederim' dedi. Eğer nakil olmasaydı hayatta kalamazdı" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >