Koronavirüs hastasıyla temas etmişti: İngiltere Başbakanı Johnson 10 gün karantinaya girdi

Boris Johnson
Boris Johnson

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, koronavirüs testi pozitif çıkan Sağlık Bakanı Sajib Javid ile temaslı oldukları için tam karantinaya girdi. Başbakan Johnson'ın NHS takip sisteminden uyarıyı alan herkes gibi 10 gün boyunca karantinaya girdiği, toplantılarını uzaktan video-konferans yöntemiyle yürüteceği duyuruldu.


İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, Sağlık Bakanı'nın pozitif test sonucunu açıklamasının ardından, son 10 gün içinde bir COVID-19 hastasıyla ile aynı ortamda bulundukları için bu uyarı mesajını aldıklarını açıkladı.

Başbakanlık Ofisi'nin bulunduğu Downing Street'ten yapılan açıklamada, ofislerinden çalışmaya devam edebilmek için günlük test pilot uygulamasını kullanacaklarını, bu süre içinde mecburi hükümet görevlerini yerine getirecekleri belirtildi.

10 gün karantinada kalacaklar

Ancak muhalefet partilerinin eleştirileri üzerine, kısa bir süre sonra bir açıklama daha yapıldı ve hem Johnson'ın hem de Sunak'ın, NHS takip sisteminden uyarıyı alan herkes gibi 10 gün boyunca karantinaya gireceği, toplantılarını uzaktan video-konferans yöntemiyle yürütecekleri duyuruldu.

Sağlık Bakanı Javid'in testi pozitif çıkmıştı

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid'in COVID-19 testi pozitif çıkmıştı.

Javid, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu sabah COVID-19 test sonucum pozitif çıktı. PCR sonucumu bekliyorum ama çok şükür ki aşılarımı oldum ve belirtiler hafif." açıklamasında bulundu.

Bakan Javid, henüz COVID-19 aşılarını yaptırmayanlara, aşı olmaları çağrısında bulundu.

Johnson, ülkede COVID-19 vakalarının oldukça hızlı yükseldiğine ve hastaneye başvurularda da artış olduğuna dikkati çekerek "Bu salgın bitmekten çok uzak ve 19 Temmuz'a kadar günde 50 bin vaka görebiliriz" ifadesini kullanmıştı.

Ülkede Cumartesi günü bildirilen günlük vaka sayısı 54 bin 674 ile 6 ayın en yüksek seviyelerinde seyretmeye devam etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >