Koronavirüs paniği sürüyor:İnsanlar e-ticaret sitelerine akın etti

Koronavirüsün pandemi yapmasının ardından insanlar e- ticaret sitelerine akın etti.
Koronavirüsün pandemi yapmasının ardından insanlar e- ticaret sitelerine akın etti.

Koronavirüsün dünya genelinde yayılması ile vatandaşlar e-ticaret sitelerine akın etti. TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, 2 gündür gıda satışı yapan internet siteleri başta olmak üzere, kolonya, hijyen ürünleri ve medikal ürün satışı yapan e-ticaret sitelerinde önceden hiç rastlanmayan bir yoğunluk olduğunu ifade etti.

Virüsün Türkiye’de de bir hastada görülmesi ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinin ardından vatandaş e-ticaret sitelerine yöneldi.

Korona paniği internet alışverişlerinde hareketliliğe yol açtı

Cenk Çiğdemli, koronavirüsün Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinin ardından paniğe yol açtığını ve internet alışverişlerinde sıra dışı bir hareketliliğe sebep olduğunu kaydetti.

Çiğdemli, ''2 gündür gıda satışı yapan internet siteleri başta olmak üzere, kolonya markalarının web siteleri, hijyen ürünleri ve medikal ürün satışı yapan e-ticaret sitelerinde daha önce hiç rastlamadığımız bir yoğunluk var'' dedi.

AVM'lere gitme çekincesi insanları online alışverişe yönlendiriyor

Sitelerin özellikle kuru gıda ve kolonya siparişlerine yetişemediklerini ifade eden Çiğdemli, tekstil satışı yapan e-ticaret sitelerinde de bir canlanma olduğunu söyledi.

Çiğdemli, insanların online alışverişi tercih etmelerini, alışveriş merkezine gitmekten çekinmeleri şeklinde yorumladı.

Ürünler fiyat karşılaştırması yapılarak satın alınmalı

Bazı kalemlerin satış hacminde yüzde 300’e varan büyümeler olduğunu söyleyen Çiğdemli, ''Maalesef böyle durumlarda ürünleri normal fiyatından daha yüksek fiyatlara satmak isteyen fırsatçılar da ortaya çıkıyor. Vatandaşların fiyat karşılaştırması yaparak satın alma kararı vermesi daha doğru olacaktır"dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >