Koronavirüs teknoloji şirketlerine yaradı: Değerleri 5 trilyon dolara yaklaştı

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgını nedeniyle borsada yaşanan artış sonrası teknoloji şirketleri tüm zamanların rekorunu kırmaya yaklaştı. ABD merkezli Facebook, Apple, Amazon ve Microsoft'un toplam piyasa değeri 5 trilyon dolara yaklaşmış durumda.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını ile birlikte düşüş trendine giren piyasalar kayıplarını telafi etmeye başladı.

ABD piyasalarındaki artış teknoloji dünyasının dev isimlerinin piyasa değerlerinde ciddi artışların yaşanmasına neden oldu.

ABD merkezli teknoloji şirketleri Facebook, Apple, Amazon ve Microsoft söz konusu artış sonrası tüm zamanların rekorunu kırmaya yaklaşmış durumda.

Teknoloji şirketlerinin piyasa değeri 5 trilyon dolara yaklaştı

  • CNBC’de yer alan habere göre, Facebook, Apple, Amazon ve Microsoft’un toplam piyasa değerleri 5 trilyon dolara yaklaştı.

En değerli marka Apple oldu

Bu 4 şirket arasında 1.5 trilyon dolar ile en değerli marka Apple oldu. Sosyal medya devi Facebook ise bu 4 şirket arasında 1 trilyon dolar bandının altında kalan tek firma oldu.

Aynı habere göre salgın döneminde online işlemlerin daha sık yapılması teknoloji şirketlerinin piyasa değerindeki artışın bir başka sebebi olarak gösterildi.

Kişisel servetini en çok artıran Jeff Bezos oldu

Bu süreçte kişisel servetini en çok artıran isim ise online alışveriş platformu Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos oldu. Bloomberg Milyarderler İndeksi’ne göre Bezos, bu yılın başından itibaren servetine 35 milyar dolar daha ekledi.

Böylece, dünyanın en zengini ünvanına sahip Bezos’un toplam serveti 150 milyar dolara yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >