Koronavirüste yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor

Arşiv
Arşiv

Çin'de ortaya çıkan ve tedavisi hala bulunamayan yeni tip koronavirüs sınır tanımamaya devam ediyor.

Hızla dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 yayılmaya ve yeni canlar almaya devam ediyor. Salgın ile ilgili bugün yaşanan bazı gelişmeleri sizin için derledik.

Bugün salgına dair hangi gelişmeler yaşandı?

Kuzey Kore'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesi ile karantinaya alınan 380 turistten 221'inin karantina sürecinin sona erdi. 159 kişinin karantinada tutulmaya devam ettiği kaydedildi.

Japonya 11 Mart 2011'de meydana gelen deprem ve tsunamide ölenler için düzenlenmesi planlanan anma törenlerinin Kovid-19 nedeniyle iptal etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep'te kıldırdığı cuma namazında "temizlik ve yeni tip koronavirüs" konulu hutbe irat etti.

İran'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 124'e yükseldi. İran Ulusal Grip Komitesi Üyesi Mesud Merdani, yeni tip koronavirüsün 20 Mart'a kadar başkent Tahran'da yaşayanların yüzde 40'ına bulaşabileceğini söyledi.

  • Bazı uzmanlar, Kovid-19'un İran'da hızlı bir şekilde yayılmasının ardında Tahran yönetiminin ihmallerinin olduğu ve ülkedeki gerçek vaka sayısının gizlendiği ihtimali üzerinde duruyor.

Ülkenin tatil bölgelerinden Mazenderan ve Gilan eyaletleri, tedbir kapsamında girişlere kapatıldı.

Tahran'da bir taksi durağı dezenfekte ediliyor
Tahran'da bir taksi durağı dezenfekte ediliyor

"Rusya’nın Davos’u" olarak nitelendirilen, ülkenin en önemli uluslararası etkinliği sayılan St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) koronavirüs salgını sebebiyle iptal edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Paris Maratonu ve Harmonie Mutuelle Maratonu koronavirüs salgını nedeniyle eylül ve ekim aylarına ertelendi.

Hollanda'da koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti.

Amsterdam Medikal Merkezi, Hollanda
Amsterdam Medikal Merkezi, Hollanda

Kamerun, Slovakya ve Sırbistan'da ilk koronavirüs vakaları tespit edildi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, salgın nedeniyle her vakit namazından sonra sterilize edilmeye başlandı.

Gazze'ye Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yapanlar da korunma tedbirleri çerçevesinde evde 14 gün karantinaya alınacak.

Katar, kendi vatandaşları ve Körfez ülkeleri vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarda kimlik kullanımının askıya alındığını duyurdu.

ABD Senatosu salgın ile mücadele için 8,3 milyar dolarlık ek bütçe öngören tasarıyı kabul etti.

  • Dünya genelinde salgın nedeniyle 3,408 kişi hayatını kaybetti. Salgından 94 ülke etkilenmiş durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >