Koronavirüsü öldürecek bakır kaplı maske üretildi

Bakır kaplı maske virüsü yüzde 99.98 oranında engelliyor
Bakır kaplı maske virüsü yüzde 99.98 oranında engelliyor

İngiltere'de yapılan çalışmada bakır ile kaplı beş katmanlı maskelerin koronavirüsü yüzde 90 öldürdüğü ortaya çıktı. Maskelerin Aralık ayında satışa çıkacağı açıklandı.

Dailymail’ın haberine göre, Nottingham Tent Üniversitesi’nde üretilen 5 katlı bakır katmanlı maske sayesinde kişiler koronavirüsten yüzde 99.98 oranında korunabilecek.

Koronavirüsü yok edecek

Tip IIR sertifikalı üretilecek olan maskedeki malzeme, koronavirüs partiküllerinin yüzde 90’ını bir saatten kısa sürede yok edecek.

Yakın zamanda İngiltere genelindeki doktorlar tarafından kullanılmaya başlanacak olan maskenin Pharm2Farm şirketi tarafından seri üretimine başlandı.

Nottingham Trent Üniversitesi Nanoteknoloji uzmanı Dr. Gareth Cave, maskenin seri üretiminin bu ay başlayacağını, Aralık ayında da genel satışa sunulacağını açıkladı.

Antimikrobityal özelliği virüsü engelliyor

  • Doğasında antimikrobityal özellik olan bakırın daha önce koronavirüs ile mücadelede başarılı olduğu, alışveriş arabalarında ve kişiler arası virüs iletimini durdurmak için kapı kollarında kullanılması tavsiye edilmişti.
  • Birmingham Üniversitesi'nden Dr Felicity de Cogan, Haziran ayında bakırın virüsü öldürme konusunda çok başarılı olduğunu, bakır kaplı yüzeylere dokunan kişilere virüs bulaşmayacağını açıklamıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >