Koronavirüsü yüzde 99.9 öldüren maske Türkiye'ye getirildi

Yırtık olmadığı sürece bir ay kullanılabiliyor
Yırtık olmadığı sürece bir ay kullanılabiliyor

Adana'da medikal firma sahibi Mehmet Ceyhan, araştırmalar sonucu Alman TUV SUD laboratuvarlarında test sürecinden geçtikten sonra Avrupa Birliği ülkelerinde satışı onaylanan 'bakır iyonlu koronavirüs maskesi'ni Sağlık Bakanlığı'ndan onay alarak Türkiye’ye getirdi. Ceyhan, bakır iyonlu koronavirüs maskesinin yapılan araştırmalar sonucu koronavirüsü yüzde 99.9 oranında öldürdüğünü öne sürdü.

Adana’da 10 yıldır medikal firma işleten Mehmet Ceyhan, bakır iyonlu maskenin Avrupa Birliği tarafından onaylandığını söyledi. Maskenin içerisinde bakır iyonları bulunduğunu söyleyen Ceyhan, maskenin içerisinde laboratuvar ortamında bakır partiküllerinin emdirildiğini belirtti. Ceyhan, "Bu maske 2020 yılı içerisinde Alman TUV SUD laboratuvarlarında zorlu bir testten geçti. Bu test süreci sonunda ise koronavirüsü bir dakika içerisinde öldürdüğü ispatlandı. Bu testlerin ardından bu maske Avrupa Birliği ülkelerinde satışa sunuldu” dedi.

"Temas halinde virüsün DNA ve RNA'sını bozuyor"

  • Maskenin virüs ve bakterilerle temas ettiğinde üzerinde bulunan bakır iyonları sayesinde virüs ve bakterilerin DNA ve RNA’sını bozduğunu söyleyen Ceyhan, "Bu nedenle herhangi bir virüs yada bakteri maskeye bulaştığında bakır iyonları ile tepkimeye girerek ölüyor. Bu maskenin virüsü bir dakika içerisinde öldürdüğü de araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır’’ ifadelerini kullandı.

Virüsün DNA ve RNA'sını bozuyor
Virüsün DNA ve RNA'sını bozuyor

"Bir ay kullanılabilir"

Maskenin ömrünün, yırtık ve delik olmadığı sürece bir ay kullanılabileceğini aktaran Ceyhan suya karşı da dayanıklı olduğunu söyledi. Ceyhan, "Üzerindeki bu renk maskenin orijinal rengidir. Rengini ise bakır iyonlarından alıyor. Hiçbir şekilde bir boya kullanılması söz konusu değildir. Suya dayanıklı olan bu maske, ıslandığında yarım saat güneşte kurutularak tekrar kullanılabilir’’ dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >