'KPSS başvuru ücreti 300 lira oldu' iddialarını ÖSYM yalanladı

Arşiv
Arşiv

Sosyal medyada gündem olan "KPSS başvuru ücreti 300 lira oldu" iddialarına ilişkin ÖSYM açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, haberlerin gerçek olmadığı duyuruldu.

KPSS A grubu ve öğretmenlik başvuruları bugün itibariyle başlayacak. 14 Haziran'a kadar sürecek olan KPSS başvurularında ücret konusu tartışmalara neden oldu.

Sosyal medyada KPSS başvuru ücretlerinin 300 lira olduğu iddia edildi. İddia üzerine binlerce kişi sosyal medyada duruma tepki gösterdi. Yüzlerce mesaj atılan konu "300 TL" hashtag'i Twitter'da kısa sürede gündem oldu.

Geçtiğimiz sene yani 2020'de bir oturum için 80 TL olan KPSS giriş ücretinin bugün itibarıyla 300 TL'ye yükseltildiği iddiaları gündeme geldi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), başvuru ücretinin 300 lira olduğuna dair sosyal medyada yayılan haberlerin gerçek ve böyle bir sınav ücreti olmadığını söyledi.

KPSS başvurus ücretlerinin 300 lira olduğuna dair haberlerle ilgili memurlar.net'e açıklama yapan ÖSYM yetkilileri, böyle bir sınav ücretinin olmadığını, henüz başvuruların açılmadığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >